Studietiden är bra tid att börja sin väg mot ekonomisk frihet

Samarbete med Hemförsäkringstudent.nu

Många studenter upplever att det är svårt att klara sig på inkomsten dom från från CSN och försöker dryga ut. Personligen hade jag aldrig klarat mig på den summan pengar jag fick då min hyra var orimligt hög i förhållande till min inkomst. Det är många som vill börja studera men som väljer bort att börja studera då dom tror att det ska blir för svårt ekonomiskt. 

Men idag så finns det färre arbeten där du kan klara dig på livserfarenhet och det blir därmed svårt att landa den lönen man vill ha och få livsstandarden man vill ha. Det är nästan aldrig försent att börja studera och jag har svårt tro att det är många som ångrar sig att dom började studera när dom har fått sitt slutbetyg. 

30-20-50 regeln

Många studenter väljer att köpa en bostadsrätt för att det är mycket billigare plus att det kan vara svårt att få tag på en billig hyresrätt som student. Utbudet på studentbostäder täcker inte behovet idag. Som student får du kan få ta ett bolån som student och Ofta så krävs det bara att du ber en utomstående med en stabilare ekonomi som är den riktiga låntagaren, vilket kan ge dig än lägre ränta än om du själv som studerar hade stått på bolånet. Idag så finns det väldigt mycket studenterbjudanden man kan ta del av som hemförsäkring student, glöm inte bort om du har en bostadsrätt att ha ett bostadsrättstillägg. Är du sparsam så behöver din hyra motsvara max 50 % av din inkomst enligt 30-20-50 regeln får gå till det som vi behöver för att leva.

Som student behöver du kunna budgetera 

Att leva som student innebär att man behöver lära sig att budgetera och det kan om man tar tillfället i akt leda att man är på väg mot sin första miljon. Jag följer en uppsjö unga studenter på Instagram som använder delar av studielånet till att köpa Aktier och leva snålt. Det sägs att du kan få ihop en miljon med ränta på ränta om du sparar i 20 år och att som ung köpa bostadsrätt och spara pengar är verkligen bra för framtiden då tidens tand är det viktigaste i sparande. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.