Karriär

Nätverka med företag som student för framtida möjligheter

Samarbete med Meetastudent.com

Jag minns när jag var student och skulle finna ett extrajobb med det lilla extra, som kunde bana en bättre väg för mig åt kommande arbeten efter examen. Att som flitig student kan ett extraarbete inom rätt område för det du studerar bana väg för den  kommande karriären. Att sälja glass på sommaren kan vara enkelt, men pluggar du ekonomi tex kan så kan ett extra jobb på bank ge dig bättre meriter.

Visst kan det vara härligt att vara ledig på sommaren, eller kvällarna efter skolan, men har du ett extrajobb eller andra fritidsaktiviteter som sport bidrar med plus på CV:t.

När jag var student så hade jag på det sista på halvåret en egen Seo-kund och jag skötte hela deras sajt och den meriten har varit en enorm guldkort mig, att ha med mig när jag sökte arbete sedan som nyexad student.

Jobbsajt för studenter: Meet-a-student.com

På Meet-a-student.com hemsida så kan du utöver söka:studentjobb, extrajobb, sommarjobb, både kommunicera och nätverka med företag som till exempel är kommande drömjobb där du skulle vilja arbeta efter du har tagit examen.

Därför känns det extra bra att få berätta om Meet-a-student.com som är en social plattform vart studenter och företag möts för att nätverka och kommunicera med varandra för framtida möjligheter redan under studietiden. Det är som en LinkedIn för studenter och företag.

Har du drömmar om att få arbeta på ett visst företag efter examen?

Förbered dig inför arbetsmarknaden och det kommer bli lättare för dig att få ditt första jobb innan examen.

Faktum är att många studenter redan redan ett arbete att börja arbeta på efter examen och sommaren, tack vare att dom varit flitiga att nätverka under studenttiden och haft bra extrajobb, sommarjobb som är i linje med det yrket dom tänkt arbeta inom.

Då är det perfekt dig som student att bli medlem och ta del av dessa värdefulla karriärråd inom allt från CV-skrivning till LinkedIn-tips och intervjuförberedelser samt hitta unika studenterbjudanden som du som medlem kan få.

Att nätverka är guld, idag när ett jobb är utannonserat så går det ofta minst 100 sökande på varje jobb. Läs gärna om den ökande arbetslösheten bland ungdomar. https://www.expressen.se/dinapengar/fler-unga-utan-jobb-arbetslosheten-okar-/

Konsten att nätverka

Här gäller det att sticka ut, som student gick jag på Öppethus hos företag jag var sugen att arbeta på och jag knöt kontakter och idag känner jag mycket folk i branschen. Det gör att det är betydligt lättare att sticka ut i stora högen med CV.

Jag anser att studietiden är en tid för nätverkande, det är perfekt för dig som inte nöjer dig med vad som helst i arbetsväg. För var medveten om att alla din klasskamrater kommer vilja ha ett jobb efter examen. Jag kan runda av och dra ett exempel men en klasskamrat till mig gick på ett ”öppet hus” event på en byrå och Vd:n där fattade tycke för min klasskamrat och han fick praktik tack vare det och senare arbete.

Så se även till att ha tid för fritid för det är viktigt att få vänner i sin egna klass för ens klasskamrater är även referenser i framtiden! Så se till att hänga med på AW och skolaktiviteter! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *