Shopping

Snygga och funktionella padelkläder

Det finns mycket snygga och funktionella träningskläder. Den här artikeln handlar om snygga och funktionella padelkläder. Varför investera i just padelkläder? Det går vi igenom här. Du kan köpa padelkläder från många välkända varumärken. Adidas, Nike Casal, Björn Borg… you name it! Just nu är det särskilt trendigt med neutrala färger som vitt och mörkblått. Varför inte skaffa snygga träningskläder på en gång?

Vad är padel?

För att förstå behovet av padelkläder, bör man kanske förstå vad sporten padel är för något. Padel är en sport som liknar tennis och badminton. Det är en bollsport och en racketsport. Det är en sport som är rolig, lätt att lära sig och social då man inte sällan bokar in sig som grupp. Padel kan utföras av många olika åldersgrupper och människor, därför passar den för många. Padel har funnits i Sverige officiellt sedan 1990-talet, men populariteten har ökat markant (t.om. explosionsartat) de senaste åren. Sporten anses vara från syd- eller latinamerika men i realiteten är det verkliga ursprunget okänt. Redan på 1920-talet spelades likartade varianter på brittiska kryssningsfartyg.

Men hur spelar man Squash? Sydsvenskan kallar det för “en kombination av Tennis och Squash”. På Youtube har de släppt en instruktionsfilm.

 

Konstruktion av padelkläder 

Visst är det så att man kan spela i vanliga kortbyxor och en T-tröja i bomull. Men det är inte optimalt. Padel är en intensiv sport där det är lätt att svettas mycket. Du bör överväga padelkläder i snabbtorkande material. Det är också en fördel om de andas ordentligt. Det är minst sagt något man bör överväga om man ska lägga sig på en lite högre nivå eller tävla. Du kommer med all säkerhet inte prestera på topp en stekhet sommardag, om du vill vinna en padeltennismatch i något mästerskap.

När du läser beskrivningarna för olika märken på nätet kan det stå exempelvis “Supermjuk 4-vägsstretch”. Andra argument kan vara att de passar lika bra på tennisbanan som på golfbanan. Du bör alltså kunna använda de i fler sammanhang om du har en aktiv livsstil. 

Ofta rör det sig om samma material som används inom vanliga kläder. Det vill säga olika konstmaterial som polyester och spandex. Nackdelen hos vanliga kläder är att de ofta nopprar, men det gör inte träningskläder lika ofta. De är konstruerade för att användas aktivt, i en aktiv sport. Padelkläder för damer involverar ofta kjolar eller kortbyxor. För män är det ofta kortbyxor eller långbyxor. Sedan finns det ofta särskilda fickor för bollar. Det kan vara mycket praktiskt om du ska spela bollsporter med små bollar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *