Snygga baddräkter för simmare

I samarbete med Watery.se

Det är inte alla som tänker på att simning är en sport. En sport som tränar hela kroppen och som är bra för alla, oavsett styrkor och ålder. Simning ger inte bara en fysisk styrka utan ger dig också många mentala styrkor och fördelar. Det finns en hel del råd och tips för dig som vill börja med träningssimning, eller redan utöver denna form av sport. Att investera in en bra tävlingsbaddräkt är a och o för att du ska lyckas. 

 

Vad är en tävlingsbaddräkt?


Vad är egentligen skillnaden mellan en vanlig hederlig baddräkt och en tävlingsbaddräkt? Givetvis kan du träningssimma i en vanlig baddräkt som du hittar i butik. Du kan även tävla i en vanlig sport-baddräkt. Men vill du satsa lite extra på sporten och komma i mål snabbast så bör du investera i en tävlingsbaddräkt. För visst är det skillnad på en vanlig baddräkt och en tävlingsbaddräkt. Nedan ska jag berätta lite mer om tävlingsbaddräkter. 

Dessa specialutformade tävlingsbaddräkter hjälper dig att bli ännu smidigare i vattnet och därmed komma i mål snabbare. Dem är utformade på det sättet att du ska kunna ta dig fram snabbare än med en vanlig baddräkt. När du väl har provat en tävlingsbaddräkt kommer du förstå direkt vad jag menar.
En annan fördel som dessa tävlingsbaddräkter har är att dem inte (som många andra baddräkter) suger åt sig vatten. Det gör att du blir lättare i vattnet och kan ta dig fram snabbare. Tävlingsbaddräkterna är skapade i ett material som är bekvämare att bära och är mer elastiska än andra baddräkter. De sitter även tightare på kroppen vilket gör att du kommer bli smidigare i vattnet. 

 

Hur blir man smidigast i vattnet under tävlingssim? 


Är man ute efter att bli bra på simning med målet att tävlingssimma finns det en hel del tips. Dels är det att investera i en bra tävlingsbaddräkt. Inte bara en utan kanske ett flertal. Efter ett tag blir baddräkterna sämre och sämre då elasticiteten försvinner med åldrandet. Investera i ett par stycken och använd endast en av dessa baddräkter när du tävlar. 

Ett annat tips för att bli så smidig som möjligt i vattnet är att använda en badmössa / simmössa som är anpassad efter ditt huvud. Den ska sitta så nära huvudet som möjligt, med så lite luftbubblor som möjligt. 

Med dessa tips kommer du bli en fena på simning! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.