Resor

Så maxar du din spa-upplevelse

För många har det blivit en given del att ha en spahelg. Jag har själv gjort spa hotell i stockholm till en återkommande del av mitt liv vilket har gjort under för mitt välmående. Det finns inget som är bättre än att bara sätta allting på paus och fokusera på sig själv.

Men varför just spa hotell? Jag tror de flesta kan relatera till att det är extra stressiga tider just nu. Det finns liksom inget sätt att undkomma faktumet att högt tempo har blivit det nya normala.

Därför blir spa ett sätt att lämna sitt personliga ekorrhjul och vidga sina vyer och upplevelser. Hur maxar man då sin spa-upplevelse?

Vad är ditt mål?

Jag ser alltid till att ha ett mål med varför jag går på spa. Det gör att jag har något att fokusera på. Om du känner sig kroppsligt nedbruten bör du fokusera på massage, bad och kost. Är du istället mental stressad så är det här och nu-fokus som kanske gäller.

Genom att sätta upp ett mål så kan man få ut extra mycket av besöket och verkligen få valuta för pengarna.

Sätt ett schema och en budget!

Ekonomi är definitivt ett orosmoment för många. Skapa därför en budget och ett schema för hur ofta du kan tänka dig att gå på spa. Planera ett halvår framåt. När du sätter ramar för hur ofta du kan gå på spa så skapar du även frihet att njuta till fullo.

Räds inte sällskap!

Även om spa ofta anses vara ren och skär egentid så bör man inte missa chansen att dela spa-tiden med någon annan. Det skapar spännande möjligheter till utvecklande delade upplevelser. Överväg därför att dela ditt besök med någon som du tycker extra mycket om. Jag lovar att det kan tillföra nöje och spänning.

Våga stänga av sociala medier!

Mobiltelefoner och surfplattor är ofta stressmoment i sig. De har en nästan magisk dragningskraft och kan vara svåra att lämna. Är du riktigt vågad rekommenderar jag att du lämnar all elektronik hemma och tar en helt analog spa-upplevelse.

Känner du dig inte redo att ta ett så stort steg så kan du även välja att ha telefonen avstängd och endast slå på den för att kontrollera meddelanden på i förväg bestämda tillfällen. Detta har för mig varit det kanske största steget mot att säkerställa att spa-upplevelsen blir riktigt här och nu-fokuserad. Nästan zenliknande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *