Bra tips

Så få du sponsrade inlägg till din blogg

Att få sponsrade inlägg att skriva på sin blogg är en dröm för många, men tyvärr inte allas verklighet. En stor anledning till att du kanske inte får sponsrade inlägg är att du inte har koll på de olika kriterierna som köparna går efter. Det är också viktigt att du syns lite extra så att köparna hittar din blogg på det stora internet…

Letat bra bloggar för sponsrade inlägg

Idag har jag spenderat flera timmar med att hitta bra bloggar för sponsrade inlägg. Det är inte lätt att hitta rätt. Allt beror på vad man letar efter. Som köpare av sponsrade inlägg letar vi främst efter bloggar med egen domän och starka värden i Google. Personligen går jag inte bara på styrka, utan jag tänker mycket på vilken typ av blogg det är. Eftersom jag bygger ”Branding” vill jag förknippas med rätt profiler.Vill du spara tid kan du alltid köpa länkar.

Att köpa länkar på bloggar kan vara en effektiv strategi för att öka din webbplats synlighet och ranking i sökmotorer. När du köper länkar från etablerade bloggar med starka domänauktoriteter, kan du dra nytta av deras trovärdighet och trafik. Det är viktigt att välja bloggar som är relevanta för din nisch och att samarbeta med bloggare som håller sig till etiska riktlinjer. Transparens är avgörande – se till att samarbetena är tydligt markerade som sponsrade för att undvika problem med både läsare och sökmotorer. Kom ihåg att kvalitet är viktigare än kvantitet; några välplacerade länkar från högkvalitativa bloggar kan ge bättre resultat än många länkar från mindre pålitliga källor.

Det finns många tips för att få sponsrade inlägg

 1. Du har en stark blogg och egen domän (krav).
 2. Ha en kontaktsida så man kan nå dig enkelt (krav).
 3. Du återkopplar på anbud om sponsrat inlägg inom rimlig tid.
 4. Du skriver med ”god svenska”. Perfektion är inte ett måste, men undvik slang som ”dej” som kan ge ett oseriöst intryck.
 5. Du tar dig tid att läsa igenom vad som krävs för att undvika onödig mailkommunikation. En bloggare som kräver många mail för att bli klar får sällan fler samarbeten.
 6. Du plockar aldrig ner länkar och håller överenskommelser.
 7. Du massproducerar inte blogginlägg. Köpare av sponsrat innehåll vill att inläggen syns ett par dagar innan de hamnar i arkivet.
 8. Du markerar tydligt ut samarbeten och smusslar inte.
 9. Din blogg har en snygg, modern design som fyller sin funktion.
 10. Du skriver inte text i olika färger eller med stora bokstäver och konstiga typsnitt.
 11. Du har givetvis HTTPS – det är 2024.
 12. Du har inte en spam blogg

Riktiga sajter med hög domänauktoritet (DR) och välskrivna texter med bra innehåll är avgörande för framgångsrik länkstrategi. För att en sajt ska anses vara värdefull får den inte uppfattas som spam. Det är viktigt att innehållet är relevant, engagerande och av hög kvalitet. Genom att fokusera på att skapa autentiska och meningsfulla samarbeten med sådana sajter kan du bygga starka, långsiktiga relationer som gynnar både din och bloggarnas trovärdighet. Undvik att köpa länkar från webbplatser som bara är ute efter att massproducera länkar utan någon verklig substans, eftersom detta kan skada din webbplats rykte och ranking.

Hoppas att du gillar mina tips!

2 kommentarer

 • Andreas

  Bra tips!

  Ett stort problem för mig som köpare åt mina kunder är att typ 90% av alla bloggar har väldigt låga SEO metrics, och framförallt väldigt få bra inlänkar till sig. Där försvinner väldigt många möjligheter till uppdrag då många köper sponsrade inlägg för länken och har man då heller inte riktigt bra trafik så är det nog inte många som vill betala för ett sponsrat inlägg.

  • admin

   Tack så mycket, håller med dig med Seo-metrics därför jag lägga mycket tid leta dessvärre. Jag strukturerade om listan och lade det jag skrev om Trust överst och krav markerade det, kände i efterhand inlägget inte var helt strukturerat. Jag skrev det i frustration hehe.

   Din blogg är ju riktigt bra så den hoppas jag fler hittar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *