Bra tips

En aktivare skönhetsblogg med lite hjälp av en frilansskribent

En livsstilsblogg kräver en hel del engagemang. Men ibland räcker tiden inte riktigt till att beskriva allt som pågår i ens liv. Det här kan läsare förstå men det kan ändå kännas trist att det inte finns något nytt inlägg på favoritbloggen. Lösningen stavas en duktig frilansskribent som kan rycka in och skriva de där inläggen som läsarna förväntar sig.

Leja en frilansskribent för den egna bloggen

Nu kan det förstås tyckas lite märkligt att låta någon annan skriva på ens egen livsstilsblogg. Men det är faktiskt inte så ovanligt. Många omtyckta bloggare har assistenter som hjälper till att hålla bloggen aktiv. De skriver ihop sammanfattning och lägger in viktiga fakta som livsstilsbloggaren sedan kan referera till.

Det viktigaste med bloggen är ju innehållet. Läsarna kommer till sajten för att få veta mer om skönhet, knep och mer. Så länge som bloggen speglar bloggarens kunskap, tankar och framtidsvisioner är det bara ett plus att använda sig av en duktig webbskribent som ser till att bloggen förblir levande och aktiv.

Det gäller förstås att hitta rätt skribent

Men det är inte alla frilansskribenter som kan rycka in och hjälpa till med en livsstilsblogg som trots allt är ett personligt uttryck. Skribenten måste ha rätt känsla och också kunna anpassa sina texter med tanke på läsarnas behov och förväntningar.

Det kan vara klokt att låta skribenten skriva en viss typ av inlägg som till exempel nyheter om skönhetsprodukter. Då är det inte lika viktigt att inläggen har precis samma stil som bloggens ägare och frontfigur. Läsare kan också relatera till att det finns fler skribenter bakom bloggen och upplever inte att det blir konstigt när en frilansskribent dyker upp med en viss typ av inlägg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.