Karriär

Så arbetar du säkert uppkopplat hemifrån

Hur säkert är ditt internet när du arbetar hemifrån? Har du hört om VPN? Idag arbetar allt fler hemifrån och tanke på hur världen ser ut idag så kan vi ibland inte ha några val med än att vi måste arbeta hemifrån.

Flexibiliteten arbeta istället för ta en sjukdag är befriande. Jag arbetar en hel del hemifrån och för min del håller jag en hög produktivitet och levererar nog ännu mer resultat jämfört med att arbeta på kontoret. Idag har jag faktiskt arbetat hemifrån med min kollega och vi köpte även hem Take away mat.

VPN står för virtuellt privat nätverk

Det fungerar så att din trafik skickas genom specialiserade servers som krypterar all din data. VPN-tjänsten döljer din aktivitet och skyddar dig från många av de faror som finns på internet, exempelvis från hackerattacker, från att dina uppgifter säljs och från att din identitet stjäls.

Att koppla upp sig mot företags intranätet kan bli en sårbart situation för företaget och kan nog vara en stor anledning till att många företag inte vill att deras anställda ska får  arbeta hemifrån. Det är helt enkelt inte lika säkert om kunskapen inte finns.

Sitter du med din dator på ett café och arbetar kan en person hacka sig in och ta över din dator och stjäla dina uppgifter. Nu är det som tur är inte så vanligt, men om det sker  är en stor sårbarhet. 

Vpn tar även bort geoblocken och får nätet att tro du är någon annanstans. Perfekt om du vill se serier som inte går ses normalt i Sverige.

100% gratis VPM

Faktum är att det finns gratis 100% gratis VPM att använda och exempelvis hos VPNetic där kan du hitta VPN-tjänster jämförda av cypersäkerhets-experter som Per-Erik Eriksson.

Jag tror tyvärr inte så många känner till det här med att skydda sig och hur man bör tänka när man använder internet i offentliga miljöer. Nu med Covid-19 och så många tvingas arbeta hemma är det bra att informera sina anställda hur dom bör tänka kring sitt internet användande.

Har du testat VPM?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.