Filmer Netflix

Steg för att använda VPN på en Smart TV

Netflix chillin’ är ju basic för oss alla, eller hur? Men ibland slår det en – varför kan jag inte se den där hypade serien som alla snackar om i USA? Jo, det handlar om tråkiga licensgrejer. Netflix måste deala för att få visa serier och filmer i olika länder. Ibland fixar de globala rättigheter, men oftast är det inte så lätt. Så, en serie som alla tjatar om i States kan vara som en försvunnen skatt för oss i Sverige.

Hur fixar man då?
Använd en VPN, alltså Virtual Private Network. Det är som en digital Harry Potter-mantel som gömmer din riktiga IP-adress och låtsas som att du surfar från ett annat land. Plötsligt tror Netflix att du är i, säg, USA och vips har du tillgång till deras shows. Här finner du, Test av VPN:er.

Men, att få VPN på din smart TV? Låt mig bryta ner det:

  1. Välj en VPN som funkar med smarta TV-apparater eller har en cool app för din TV-modell.
  2. Installera appen direkt från din TV:s appbutik.
  3. Sätt upp grejen: Öppna appen, logga in och välj en server i landet du vill ”vara” i.
  4. Kör Netflix: När du är uppkopplad via VPN, dra igång Netflix och njut av ditt nya, utökade bibliotek.

Och ifall din smart TV dissar VPN-appar, no worries. Det finns kringgå-vägar, som att ställa in VPN på din router eller köra på en streamingpryl som gillar VPN.

Tänk på detta dock… Att trixa med VPN för att lura Netflix kan tekniskt sett bryta mot deras regler. Så det är lite på egen risk. Men hey, för många är det värt det för att få tillgång till all den där gömda skatten av filmer och serier.

Så där har du det, en guide för att bryta fri från Netflix Sveriges kedjor. Riskabelt? Kanske. Värt det? Absolut, för den ultimata seriemaraton-upplevelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *