Recension mizzy.se – Allmänna Reklamationsrätten verkar inte här

I nedan inlägg kommer jag göra en Recension mizzy.se bloggpost. Är du bekant med Allmänna Reklamationsrätten och löshårsföretaget mizzy.se?Tyvärr har inte min vän så goda upplevelser med sitt löshårs köp där och när hon ville reklamera det dåliga löshåret fick hon kalla handen.

Allmänna Reklamationsrätten

Allmänna Reklamationsrätten är en myndighet som löser tvister mellan konsumenter och företag. Enligt lag så kan man som konsument reklamera varor som tex löshår om dom inte håller måttet, vilket min vän Hannas löshår verkligen inte gjorde. Hon valde att köpa löshår från mizzy.se och sätta in det hos en frisör som hon betalade dyra pengar för, men kort därefter visade sig att håret blev en stor ända boll av tovor.

Enligt lag ska mizzy.se ha rätt att byta ut produkt eller ersätta konsument, men inget av det har gjorts.

 

Jag köpte remy nagelslingor hår för 1.500kr som höll i två veckor från Mizzy.se.

Otroligt dålig kvalite. Jag har haft många olika hårfärlängning sedan 2007 från massvis med märken och varianter. Mizzy håret har jag skött enligt konstens alla regler.
Trots att jag reklamerat håret genom att skicka tillbaka det samt visat bilder på hur tovigt håret är vägrar Mizzy att ersätta mig över huvudtaget.
Först försökte Mizzy komma undan genom att inte “hitta” min försändelse fast jag skickat med spåringnummer rekommenderat.
Bluff förtag enligt min mening!
Bilderna nedan är tagna efter att jag haft håret i 3 veckor.
KÖP ALDRIG HÅR FRÅN MIZZY.SE! “
mizzy.se
Hanna fick varken pengar tillbaka eller erbjudande att få ett nytt löshår, löshår är något som kan skilja sig åt i kvalité då det är ett äkta hår och kommer från en människa. Det vi undrar nu är löshåret från mizzy.se ens remy hår?  Vet inte om ni vet vad remy hår men det är när alla hårstrån är vända åt samma håll för att undvik att få trassel som ovan.
Köper man ett blont hår som ovan bild är det viktigt att löshåret inte är sönderblek till den grad att det att när den skyddande hinnan av silikon som läggs på många billiga löshår aktörer tvättas bort.
Det man kan utläsa från mizzy.se som är ett de är ett företag från Norrköping så säljer  citat-“Premium Single Drawn: Vårt lite finare löshår! Löshåret är äkta mänskligt hår och kommer från Indien. Håret är Remy vilket betyder att alla hårstrån ligger åt samma håll. Det gör att håret trasslar sig mindre än non-remyhår eftersom fjällskikten hålls intakta.”-citat
Vad men rör det sig om falsk marknadsföring, att köpa ett löshår som inte håller mer än tre veckor för så mycket pengar känns inte så roligt. Mizzy.se adress är skriven på en privatpersons adress och kan det vara så att det är en “hobby verksamhet” där lagar som vi har i Sverige inte gäller då bristen på kunskap om våra rättigheter gentemot konsument inte existerar?

Recension mizzy.se

Uselt, under all kritik vi kommer inte köpa härifrån mer.

4 comments / Add your comment below

    1. Exakt det vet jag, dom valde att skicka tillbaka håret till min vän och hon valde kasta det i sopporna. Det är otroligt synd att hon inte fotade det men hon var bara för besviken.

      Dom har även tagit del av detta inlägg, men dom tycker väl om publicitet!

  1. Önskar att jag hade läst detta innan jag köpte därifrån. Jag köpte “platinablont remy” men fick hem rosa syntethår. Skickade en bild på håret till den enda som jobbar på deras kundtjänst, Olivia, och hon skriver som en robot och ignorerade min fråga om varför håret var rosa när förpackningen var märkt med “ljus platinablont” Och vägrade att ge tillbaka pengar eller skicka rätt hår då jag redan hade slängt håret i soporna. Helt sjukt företag som inte vet hur man behandlar kunder

Kommentera

Missjennie på Facebook

Följ gärna Missjennie.se på Facebook


This will close in 100 seconds