Karriär

Prestationsbaserade självkänslan

Jag är medlem i många grupper på Facebook pga jag behöver vara det i mitt arbete. Men det är nu jag förstår varför så många är med där, man kan verkligen få massor av goda råd. För min egna del har jag har jag önskningskrav om att vara “perfekt” vilket är omöjligt om man inte lägger många timmar i planering att vara det.

Menar ibland behöver man gå till affären utan smink i lufskläder eller komma till kontoret med inte rent hår för tiden inte finns. Det vi ser på Instagram är inte verklighet, det är axplock.

Utdrag från gruppen: Organisera ditt liv”

Hjälp en uppgiven tjej…… 🙄
Jag har i flera år strävat efter att känna mig ”on top of things”, dvs känna att jag har kontroll. Gällande ALLT – hemmet, rutiner, hälsan, relationer, todo:s, jobbet, tiden osv osv. Men det här händer ju såklart aldrig. Jag vet inte om det är rimligt att tro att det någonsin kommer att inträffa. Men jag har så svårt att acceptera det! Det känns som att jag kommer känna mig otillfredsställd ända tills jag ligger på min dödsbädd och typ ”nej, jag fick verkligen inte ihop det” 🥸
Så nu skulle jag vilja ha råd från några kloka här i gruppen. Hur gör man för att känna att man har kontroll över sitt liv? Och hur gör man för att sänka förväntningarna, och kanske nöja sig även om ALLT inte är under kontroll?”
Många gav bra svar, några skrev att man borde göra en bullet journal…

Mitt bästa år : En bullet journal för att må bättre en bok av Therese Lindgren som du kan fylla i.

https://www.adlibris.com/se/bok/mitt-basta-ar-en-bullet-journal-for-att-ma-battre-9789137153834

Jag vet att när jag roddat heltidsarbete har jag tyckt det är svårt hinna med hemmet, stryka alla kläder och plocka fram örhängen och armband till varje dag. Sen ha orken att orka träna efter arbetet när man egentligen bara vill hem, samtidigt vill jag ju helst inte vara på gymmet samma tid som precis alla andra och jag är hungrig efter arbetet med och jag kan liksom inte gymma hungrig och laga mat extremt hungrig. Tänk med barn sedan hur mycket det blir då, jösses!

Tack gode att det finns online matshopping, smarta hem funktioner, nanny, rot-avdrag och möjlighet att gå ner i arbetstid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *