Karriär

Plugga till högskoleprovet

Samarbete med hpguiden.se

Vill man få högt på högskoleprovet kan jag rekommendera er att plugga inför det. Jag har gjort högskoleprovet en gång och jag var en person som valde att ”prova lyckan” så att säga genom att inte plugga på provet överhuvudtaget. Jag hade inga egentliga mål med provet utan jag ville bara testa.

Men har man mål och vill nå högt testresultat på högskoleprovet kan man spara in dyrbara minuter genom att man redan är förberedd på hur mycket tid man behöver på dom olika delarna av provet.

Exempelvis

Är matte din starka sida kanske du behöver lägga mindre där, men du tycker att engelska är svårare och där kan du behöva mer tid än vad tänkt räcka. Då kan du planera din tid bättre och få den att räcka till.

Det du kan göra är att kika på gamla högskoleprov och studera till högskoleprovet online hos Hpguiden.se.

Att bara studera med gamla högskoleprov är sällan tillräckligt för att nå målresultatet. Som VIP-medlem får du förklaringar till 8399 gamla högskoleprovuppgifter utöver alla 18257 specialkonstruerade uppgifter.

När jag gjorde högskoleprovet så blev mina testresultat ganska dåliga men det berodde på att jag gick hem tidigare och att jag inte lade min själ i det. Jag hade inga mål och ingen dröm om att gå på högskola. Trots det blev mina resultat över genomsnittet och tänk då om jag skulle ansträngt mig mer än 50 % som jag gjorde och förberett mig. Då tror jag det skulle gå jäkligt bra faktiskt.

Studieteknik

Det viktiga för nå bra betyg är att man har en bra studieteknik, gärna en coach och att man faktiskt lär sig smart tänkande och grundprinciperna i man ska tänka. Somliga tycker att matte är jättesvårt men det är inte svårt om man vet grundprinciperna, men det är som det mesta. Du behöver ha grunden klar om du ska kunna måla sista lagret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.