Karriär

Personliga brev som tar en till jobbintervju

Samarbete med www.cv-mallen.se

Alla behöver någon gång i livet skriva ett personligt brev, kanske man precis tagit examen så som många gör nu, eller gått klart på Universitetet eller helt enkelt vill söka ett nytt arbete. Det är nämligen så att vill man öka mer i löneutvecklingen kan det vara värt att byta arbetsplats, eller sonika börja tillföra mer värde till nuvarande arbetsplats.

Vissa arbetsplatser kan efter några år kännas som ett Dead-end jobb och är du en högpresterande person vill du troligtvis ha ut mer i livet. Det kan känna svårt att behöva styra upp ett Cv och ett personligt brev, men det är nödvändigt att ha vid dom flesta arbeten man söker. Vissa har gått över till LinkedIn men långt i från alla.

Personligt brev som sticker ut

Ska du skriva ett personligt brev så gäller detta sticka ut bland alla andra jobbansökningar. Många arbeten, tex inom administration, marknadsföring dom uppskattar struktur och välskrivet. För att få smidig, enkel hjälp med den visuella designen av ett personligt brev finns det en väldig smidig tjänst hos Cv-mallen där du enkelt kan strukturera upp ett personligt brev.

Jag använde mig faktiskt av Cv-mallens mall för Cv nyligen som jag kände var smidig och tidsbesparande för mig, även värt att spana in. För ett personligt brev kan det vara svårt att få det se prydligt ut och ibland kan ett A4 känns som ett enda stort blankt papper och då är det ganska så trevligt om det är uppdelat och utrymme för bild osv som få det se lite mer eftertänkt samt. Det finns ett gratis konto du kan testa, men för få ut mer av det kan du prenumerera deras tjänst från 99 kronor månad.

Det kan vara svårt att avgöra hur länge man behöver tjänsten, men jag skulle säga att 1-3 månader för kan nog ta att få ett nytt arbete.

Mina expertis råd inför skriva ett personligt brev

  • För varje ny tjänst man söker gäller det att skriva ett unikt personlig brev som vänder sig till det företaget,  mass-personligt brev kommer aldrig fungera om du vill åt vettigt arbete.
  • Använd absolut inte emoj i ditt personliga brev!
  • Glöm inte berätta om vad du kan tillföra till företaget!
  • Glöm inte berätta varför du just söker till detta företag, komplimanger och att vara påläst fungerar alltid.
  • Undvik ha en Selfie-bild, du kan be en vän fota dig i en skjorta!
  • Delar du företaget visioner?

Jag vet verkligen vad jag talar om när jag bloggar om detta, jag är lite av en expert att få komma på intervju och det är inte för att skryta. Dels har jag eftertraktade kunskaper, men mitt personliga brev är ofta något jag ofta får bra feedback om och vi diskuterar oftare djupare kring vad det berättat i det på själva intervjun. Vilket visa på att dom läst igenom det minst 1-2 gånger.

Jag tycker inte om svara på frågor som ”vad är mina dåliga sidor” och det är något jag inte fått på väldigt länge då vi haft andra viktigare saker att diskutera.

Tråkiga personliga brev utan glimten i ögat och företaget i sikte, kommer minska dina chanser drastiskt.

Tack för mig, testa gärna cv-mallen och kommentera gärna här vad du tyckte!

 

 

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.