Karriär

Ditt personliga varumärke är lika viktigt som ditt företag

Samarbete med wasagrafiska.se

Har du någon gång tänkt på ditt egna varumärke? Vem är du och hur uppfattas du som? Att ha ett eget starkt personligt varumärke, personal brandig som det heter på engelska är något som talas om mer om i Usa än Sverige är bra att ha.

Här i Sverige är vi ofta väldigt nedklädda på våra arbetsplatser och en gång så var jag var på en arbetsintervju med en vd som hade på sig shorts och t-shirt.

Idag är det många företag som vill förmedla att dom är ett premium företag och jag kan inte sticka under stolen att jag uppskattar premium. Det är så skönt att veta att det man köper är av god kvalitét och det är en god investering och många gånger så behöver så behöver det faktiskt inte ens vara dyrare, utan det handlar att att vända sig till rätt företag som har de rätta visioner kan förmedla premium kvalitét. Tex ha en bra tillverkningskedja! 

Jag vet att jag för länge sedan berättade om att jag hade läst boken “Lyx marknadsföring” som var väldigt intressant som jag tänkte läsa en gång till. 

Säljer man något dyrt och exempelvis har ett kontor, så har köparen ofta en känsla om företaget uppmålat. Man förväntar sig kanske att säljaren som möter dig är i tid och har förberett sig inför mötet med kallt vatten, frågar dig en om kaffe och att kontoret är rent och snyggt och personen i fråga ser ganska välpolerad ut. Men även att deras anställda är välvårdade.  

Personlig branding (varumärke) är intressant och jag håller på att fördjupa mina kunskaper inom det både i mitt yrke och privatliv. Enligt mig är det viktigt att ha en röd tråd både i sitt arbetsliv och det privata. I det privata livet så kan det röra sig om att man har en enhetlig klädsel och ser välvårdad ut. 

Your personal brand: getting comfortable with selling yourselfFaktiskt så var jag nyligen på ett event för Seo:are och där sade en tjej som jag brukar stöta ihop med, att hon tyckte att jag var den mest välklädda på hela tillställningen och det värmde verkligen.  Och tal om branding av företag så är wasagrafiska.se ett tryckeri i Stockholm som har funnits i Stockholm i över 45 år och som satsar på kvalitet och snabba leveranser av trycksaker i Stockholm.

Det är viktigt att nätverka för att knyta kontakter och här hemma har jag en låda full med visitkort som jag ibland tar fram och går igenom vid behov. Det är enkelt att sticka fram ett visitkort än att behöva bokstavera för och efternamn och man med fördel lägga en Qr kod till sin Linkedin profil på visitkortet. Linkedin är det bästa som hänt inom nätverkande och väldigt bra forum!

Här är några tips jag såg för när du ska bygga ditt varumärke. The 4 amazing E…..

  • Engagement
  • Experience
  • Exclusivity
  • Emotion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *