På besök i Norrköping

Som jag nämnde har jag tagit mig en lite tripp till Norrköping ett par dagar. Igår vad jag och min syrra och fikade på Drottninggatan och mötte upp min mammas bästa vän och hennes dotter.

I min kostplan ingår dessvärre inte kaffe latte just nu så jag tog en Cappuccino, tyvärr så kunde jag inte som vanligt minnas skillnaden på alla de olika utförandena men den på Espresso house sade att denna var med dubbel espresso i och det kunde jag känna att det inte var i efterhand

Flat white är mer den kaffe jag ska ha, den består av 1 del espresso och 2 delar varm mjölk, vilket gör att den uppleves mer intensiv än en cappuccino. (den vill jag gärna ha 2 shot espresso i ) Jag tycker inte om när det är för mycket mjölkblask, vad tycker du mest om?

” Skillnaden mellan de olika kaffe”
info lånad här

”1. Espresso

En espresso är en liten stark kaffe. Kan serveras både enkel och dubbel.

2. Ristretto

En ristretto är en espresso med halva mängden vatten. Dricks i en klunk.

3. Lungo

En lungo är istället en espresso med dubbla mängden vatten.


4. Americano

En americano är en espresso som är utspädd med ännu mer vatten.

5. Cortado

En cortado är en dubbel espresso med lika mycket varm skummad mjölk.

6. Caffè Latte

En caffè latte består av 1 del espresso och 3 delar varm mjölk.

7. Cappuccino

En cappuccino består av 1 del espresso, 1 del varm mjölk och 1 del skummad mjölk, vilket ger en mjuk och krämig känsla.

8. Flat White

En flat white består av 1 del espresso och 2 delar varm mjölk, vilket gör att den uppleves mer intensiv än en cappuccino.

9. Caffè Mocha

En caffè mocha består av 1 del espresso, 1 del varm choklad och 1 del skummad mjölk.


10. Espresso Macchiato

En espresso macchiato är en espresso ”fläckad” med lite skummad mjölk på toppen. Ordet macchiato betyder fläckad på italienska.

11. Latte Macchiato

Enligt principen ovan är en latte macchiato istället mjölk ”fläckad”med kaffe. Den upplevs som mjukare än en cafe latte och istället för att börja med espresso börjar man med mjölk. Ett vanligt recept: 1 del varm mjölk, 1 del skummad mjölk och 1 del espresso.

12. Café au Lait

Café au lait är franska för ”kaffe med mjölk”. Det vanligaste är att man får lika delar bryggkaffe och varm mjölk.

13. Decaffeinato

Decaffeinato betyder koffeinfritt kaffe och kan serveras både med och utan mjölk.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.