Inredning

Olika färger och tappeter i öppen planlösning

I samarbete med lassesiryd.se

Öppen planlösning och färgsättning i rum är lite mer klurigt. Hur ska man tänka egentligen, att bara måla och tapetsera ett hem i vitt kan bli för opersonligt.

Ska vardagsrum och matsal ha samma färg?

Om ditt kök och vardagsrum är anslutna med samma vägg, bör de ha samma färg. Om det inte finns en naturlig brytning mellan väggarna i de två rummen är det nästan omöjligt att skilja dem utifrån färgens färg. Tänk i färgskalor så att köket och väggarna intill håller samma färgskala för att binda samman och skapa en harmonisk helhet.

https://www.onekingslane.com/live-love-home/decorating-with-color-patrick-mele/

Ett tips välj en palett och upprepa

Att arbeta inom hemmet i en strömlinjeformad färgpalett hjälper inte bara själva rummen att känna sig sammanhängande, men det hjälper också med övergångarna mellan de olika rummen. Exempelvis om du är i hallen och du kan se alla andra rum i anslutning så bör du ha samma familj av färger upprepade,  men på olika sätt i varje utrymme. Tänk så här, om kökets väggar har tapeter i blått, så kan du ha en liknande blå i vardagsrummet, men den här gången med målat.

I en öppen planlösning är det värdefullt att använda sig av kulörer med en gemensam nämnare när väggarna ska färgsättas. Det vill säga, kulörerna du väljer är lika mörka, lika ljusa, lika kulörta eller har samma kulörton. Då skapas en harmonisk färgsättning som ej tar över

https://www.onekingslane.com/live-love-home/decorating-with-color-patrick-mele/

Jag tycker tapeten och dess mönster ramar in båda rummen ovan med varandra på ett jättefint sätt.

Vad är egentligen en ”röd tråd” i inredningen? Det är när du med hjälp av inredning, färg och material skapar igenkänning genom dina olika rum. 

Att använda en kombination av blått och vitt är som att bära en vit skjorta med blå jeans, eller en marinblå kavaj och en vit skjorta. Det går aldrig ur mode. Denna klassiska färgkombinationen i interiörer kan på samma sätt kläs upp eller ner.

Rosewood Night blå Boråstapeter – Oriental Dreams från Lasseiryd.se

Går du i tankarna att renovera och måla om och tapetsera om hemma?

Då vill jag tipsa om Färg och tapeter från Lasses i Ryd som är en online färgbutiken som har ett unikt sortiment med allt från utomhus & inomhusfärg, tapeter, golv, kakel & klinker, heminredning, parfym & kosmetika.

Till skillnad mot många konkurrenter har Lasses i Ryd lagerhållning på mycket av deras varor och det passar den ivriga renoveraren som vill komma igång direkt. Ibland sker en flytt fort och man har ingen tid att vänta på flera veckors leverans och vill ha snabb leverans på färg och tapeter för att slippa bo i ett renoveringskaos.

Inför en flytt kan det kännas tufft att välja tappeter och det är lätt hänt att man väljer allt vitt pga av det är bekvämt. Men se flytten till något roligt och försökt att planera vad du egentligen tycker om än att bara måla väggarna i vitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *