renovering

Badrumsplattor – välj rätt kakel och klinker till ditt badrum

Badrumskakel och klinker är ett perfekt sätt att få ditt badrum att se lyxigare ut. Genom att byta ut kakel och klinker i ditt badrum kan du få en helt ny lyxig atmosfär. Det är inte alltid lätt att välja rätt kakel och klinker till ditt badrum och då finns många olika typer av kakel och klinker till badrum att väja mellan.

Tips för att välja rätt kakel och klinker till ditt badrum

När du väljer kakel och klinker till ditt badrum är det viktigt att tänka på vilken stil du vill skapa. Vill du ha ett klassiskt och elegant badrum, eller kanske ett mer modernt och avslappnat? Det finns många olika typer av kakel och klinker att välja mellan, så det gäller att hitta den som passar just ditt badrum. En annan viktig faktor är hur mycket underhåll plattorna behöver. Vissa typer av kakel och klinker är lättare att rengöra än andra, och det kan vara en bra idé att titta på några olika alternativ innan du bestämmer dig.

Vad är skillnaden mellan kakel och klinker?

Det korta svaret är att kakel är väggplattor och klinker är golvplattor. Dock går det också bra att lägga klinker på vägg och det har faktiskt blivit väldigt trendigt att idag köra klinker på både vägg och golv. Fler och fler vill ha plattor av större format på både vägg och golv då det ser modernt och fräscht ut och väljer då klinker som finns i större storlekar som 30×60, 60×60, 60×120. Det är alltid bra att kolla runt för inspiration och förstå hur man väljer rätt typ och den bästa kvaliteten.

 

Inredningstrender för badrum

Badrum är en av de viktigaste rummen i huset, och det är därför viktigt att inreda det på ett sätt som passar dig och din familj. Idag finns det många olika inredningstrender för badrum, så det gäller att välja den som faller dig mest i smaken. En av de populäraste trenderna just nu är minimalistisk inredning. Detta innebär att du fokuserar på de viktigaste elementen i rummet, och att du inte fyller det med onödiga saker.

När du ska bygga om ditt badrum eller helt enkelt bara vill ha ett fräschare intryck, är det ofta kakel och klinker som du väljer att byta ut. Hoppas dessa tips hjälper dig en bit på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *