Inredning

Måla om med accentfärger i ditt vardagsrum

I samarbete med k3maleri.se

I många år har tv:n fått stått i fokus i våra vardagsrum men numera är inte tv:n lika mycket i centrum. Varför inte måla om ditt vardagsrum med en accentfärg bakom tv för att få tv:n att smälta in mer? 

Använd gärna mörka färger om du vill att ditt mediarum ska kännas som en biograf men alla väggar behöver inte vara mörka, du kan istället måla en del av en vägg med en accentfärg.  

Mörk accentfärg 

I de flesta fall tenderar mörka färger att fungera bäst. En mörk bakgrundsfärg bakom TV: n kommer att få våra ögon att fokusera mer på TV-skärmen och blir inte distraherade. 

Vanligtvis ser en vanlig accentvägg utan ytterligare dekorationer redan bra ut. Men under vissa omständigheter så måste du lägga till några dekorationsartiklar eller effekter för att det ska se trevligt ut. Till exempel om du hade en stor vägg, så är det bättre att lägga till ytterligare väggdekorationer, t.ex. vägglampor för att undvika att väggen ser tom ut.

 

Denna väg är målad med en mörkgrå nyans som ser elegant och lyxig ut och genererar mycket kontrast med andra vita väggar målade i vitt. Ofta är rädda för att använda denna färgen mycket mörk, nästan svart men genom att skapa en smal accentfärg så blir det riktigt snyggt.

Horisontell grå och vit accentvägg

En horisontell accentfärg där mitten på väggen är målad med mörkgrå, medan den övre och nedre delen är målade med vitt. Denna typ av vägg kan ge vilket rum som helst att kännas större och rymligare, så den här metoden kan fungera bra om du hade ett litet vardagsrum.

Trendigt med accentfärg i vardagsrummet

Accentfärg i vardagsrum känns verkligen trendigt nu och känns som en nytappning från när vi hade en hel väg i en annan färg. Att måla om en accentvägg är något som k3maleri.se erbjuder ett brett utbud på måleritjänster och dom är verksamma i hela Stockholm. Dom lämnar fastpris på sina offerter och sköter ROT-avdrag åt dig så att det dras av direkt på fakturan. Du kan även skapa samma effekt med en tapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.