Karriär

Löneadministratör är ett framtidsyrke

Löneadministratörens jobb är att se till så att personalens lön stämmer och att de betalas ut i tid. Förutom detta kan en löneadministratörens jobb även involvera bokföring, arkivering, bevakning och orderplock.

 

Utbildning

Det finns många vägar att utbilda sig till löneadministratör, men oftast krävs det mer än bara en gymnasial utbildning. Det absolut vanligaste sättet att utbilda sig själv till löneadministratör är genom att ta en certifieringsutbildning, antingen på distans eller på plats. Om du vill studera till Löneadministratör så är det bra om tycker om siffror och vill arbeta i nära kontakt med andra människor.

 

Arbetsmöjligheter

Löneadministratör är ett framtidsyrke då det råder brist på löneadministratörer idag. Det är ett kul och omväxlande arbete och du kommer att komma i kontakt med många olika människor, det är viktigt att du är villig att ständigt utvecklas, fortbildas och att du hänger med i samtiden. När du har fått erfarenhet som löneadministratör så brukar det vara möjligt för dig att avancera utan att du behöver gå en lång universitetsutbildning. De vanligaste alternativen efter löneadministratör är att bli lönespecialist eller jobba som konsult på uppdrag för olika företag.

 

Arbetsplats

Som löneadministratör jobbar du tidigt i din karriär ofta på små eller stora företag. På små företag kommer du få en större roll och ha hand om lönerna helt och hållet medan på ett större företag kommer du att assistera med lönerna och hjälpa en lönespecialist. När du fått mer erfarenhet kommer du att få mer ansvar. Detta leder till att många löneadministratörer blir konsulter och tar hand om löner till flera företag samtidigt.

Här finns löneadministratör utbildningar på distans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *