Resor

Lite kuriosa om Norrköping

Jag har hälsat på i Norrköping tisdag-torsdag och nu sammanfattar jag lite rolig kuriosa till er.

Idag tog jag min systers hund och gick en powerwalk upp till Strömmen som är lite som Norrköpings Djurgården. Där har jag inte varit på väldigt länge och jag måste säga att varvet kändes mycket kortare än jag brukade tycka, men det kan bero på att jag är så van att gå runt Djurgården.

I Norrköping är det som en grej att man skriver med apostrof, som ovan: Bakgår´n, Trädgår´n och så vidare. Jag vet faktiskt inte varför dom så och det är något jag själv aldrig skrivit eller talat med klang.

Här går Strömmen som ni ser, den går nästan genom hela stan 

Norrköping är en stad som där det dom senaste åren har renoverats extremt mycket och det har byggts massor av nya bostäder osv. Det blir verkligen bättre och bättre för varje besök.

Om jag hade köpt lägenhet hade jag köpt se ovan bild, då jag tycker det är spännande med NY stil, industriell stil. Det är det och sekelskift som ligger allra varmast om hjärtat för mig. Just i Norrköping är det svårt få tag på bra sekelskifts lägenheter då det är mycket hyreslägenheter där. Om du vill bo lite mer i bättre områden om man får säga så, så gör du bäst köpa bostadsrätt men då är nybygges du vill åt för slippa bo bredvid hyreshus bredvid dig.

För i city-stan enligt mig, så finns inget ”finare sekelskifts” område som på Östermalm, ni som följer mig vet jag älskar det området. Så egentligen ska man bo bra i Norrköping bör man köpa villa i Kneippen där jag växte upp. Det verkar nämligen inte vara så att hyresrätter ombildas till bostadsrätter i Norrköping, vilket jag tror skulle behövas för rensa upp lite i citykärnan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *