Lev i ett Tiny house med ett Attefalshus

Ett Attefallshus är en husmodell som inte behöver bygglov och är väldigt mångsidiga små hus.

Några dagar sedan satt jag som i vanlig ordning och surfade på Youtube och ibland visar dom videos av allt möjligt åt en. Av en slump kom jag in på en sektion som heter ”Tinyhouse”, har ni hört om det? Detta är utbrett uttryck och det är finns över hela världen. Det innebär att människor säljer av sina boenden och väljer att bo i ett litet hus som oftast är på hjul, man skulle kunna säga att det är som en mer hemmabygge av ett Attefallshus. Det slutade upp att jag kollade ett par videos och det slog mig hur mycket som ryms i dessa små hus.

Attefalls är en svensk uppfinning som har byggts sedan 2014.

Det är helt enkelt en byggnad på upp till 25 kvadratmeter som får sättas upp på den egna tomten utan bygglov.

Vissa människor väljer att anlitar firmor för att få sina tiny hus  och få dom så bra anpassade som möjligt men jag hade valt att  bygga ett attefallshus.

Reglerna är ganska så enkla för få bygga ett hus (ställa dit ett färdigbyggt hus), du behöver ha ett större hus redan på tomten och det kräver normalt inget bygglov, men en bygganmälan till kommunen. Dom får vara upp till 25 kvm men i våras gick ny regel in på 30 kvm är ok. 

Det är verkligen super att slå upp ett litet hus på tomten där kan göra till ett ungdomshus, i vårt hus hade vi ett tv-rum för oss barn. Det hade helt klart varit bättre att ha ett helt hus för det. Jag hade älskat det! Dom är inte heller särskilt dyra heller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.