Ekonomi

JÄMFÖRA LÅN

När du ska ansöka om lån på nätet är en vanlig rekommendation att du först jämför lån innan du skickar in en ansökan. Men vad innebär det egentligen att jämföra lån? Och hur jämför man lån på rätt sätt? Här avslöjar vi de bästa tricksen för en lyckat resultat.

 

Jämföra lån för att hitta bästa räntan


Ett av de största skälen till att man vill jämföra lån är förstås att hitta lägsta möjliga ränta. Det talas mycket om att låta bankerna konkurrera om dig som kund. Att få en personlig offert är det bästa scenariot för dig som vill låna pengar med bra ränta. Men att få en personlig offert är inte nödvändigtvis det enda sättet att kamma hem ett billigt lån. Alla låneinstitut tillämpar individuell räntesättning. Det betyder att räntan bestäms utifrån dina privatekonomiska förutsättningar och resultatet från den kreditupplysning som görs i samband med din ansökan. När du jämför lån, antingen på egen hand eller med hjälp av en jämförelsetjänst, får du reda på den genomsnittliga räntan som kreditföretagen erbjuder just nu. Du söker enligt den generella ränta som anges men det är inte säkert att just du erbjuds samma låga ränta. Besök oss på: https://loanscouter.com/


Jämföra lån för att hitta en trygg lösning


Ränta är inte (och bör ej vara) den enda anledningen tilll att du väljer att jämföra lån. Marknaden för snabblån är stor och trots att det finns ett regelverk som styr vad man får och inte får göra som långivare är det långt ifrån alla som följer reglerna. Det kan handla om allt från skyhöga räntor till dolda avgifter som du inte får reda på förrän du skrivit under låneavtalet. En bra jämförelsetjänst har till uppgift att skilja axet från vetet, sålla bort oseriösa kreditföretag och på ett smidigt och lättförståeligt sätt ge dig en översikt över vilka lån som finns och hur mycket de kostar. Vill du undvika sura överraskningar är det en slags garanti att söka via en låneförmedlare på nätet. 

Jämföra lån med LoanScouter


Att hjälpa dig hitta det bästa lånet för dina ändamål är grundstenen i LoanScouters affärsidé. Vi hjälper konsumenter att hitta en lösning som motsvarar deras behov och finansiella förutsättningar. Tjänsten är kostnadsfri och icke bindande. Letar du efter en smart, snabb och säker låneprocess kan du enkelt söka och jämföra lån på vår smidiga plattform. Hitta exakt den lösning du vill ha i 3 enkla steg. 

  • Välj lånetyp. Vi har delat upp våra lån i 7 smarta kategorier: snabblån, SMS lån, mikrolån, lån utan UC, direktlån, lån utan ränta och lån utan säkerhet. 
  • Det går också bra att söka efter långivare. Vi samarbetar med 12 seriösa låneinstitut, däribland  Swedbank, Bank Norwegian, Nordea och Santander.
  • Justera din sökning. Det är här du kan finkamma dina resultat genom att välja lånebelopp och särskilda villkor, som t.ex. lån utan UC eller lån trots betalningsanmärkningar. Du kan också knappa in din ålder för en mer kundorienterad sökning.
  • Klicka på ”visa sökning”. Du kan nu se alla alternativ som finns tillgängliga utifrån dina sökkriterier. Vi visar inga specifika räntenivåer utan anger snarare bankens eller kreditföretagets räntespektrum som kan vara mellan 2 – 22%. Det är alltid den effektiva räntan du ser, alltså den totala kostnaden för ditt lån, inklusive avgifter. Snabbt, tydligt och enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.