Jag ska beställa Solfilm för till mina fönster för att få ett svalare hem

Idag har jag måttat mina fönster för att beställa hem Solfilm till mina fönster för att få ett svalare hem! Vet inte om du känner till vad Solfilm är? Men det är något jag önskar jag vetat om tidigare.

Solfilm kom jag i kontakt med förra året då jag febrilt satt och googlade hur jag kunde få ner värmen i mitt hem. Jag har nämligen  solsken hela dagarna på mina fönster och det blir som ett växthus här inne. Det är allt annat än trevligt!

Jag fått tipset om att ha rullgardinerna nere hela dagen för få ett svalare hem och det kan jag säga det hjälper inte vidare mycket, mer än att solen inte skiner in. För kände jag på fönstrerna så var dom super varma och det är ju självklart att dom genererar värme in till mitt hem.Det är nämligen så att byggnader som har sol på sig hela dagarna som tex shopping center, deras fönster är inte lika ljusa som vanliga fönster för dom har valt att ha solfilm.

Fördelarna med solfilm

  • Solfilm ger värmereducering
  • Begränsar solens skadliga UV-strålar

Jag valde, Sentinel Plus SX50 OSW – Neutral spegel grå – Utvändig den har ingen spegeleffekt i dagsljus och framstår som mycket neutral.
44% Ljusinsläpp 
63% Värmereducering 
99% UV-Avvisning 

Här kan ni se mina mått på mina fönster, jag blev förvånad att dom var olika stora det var inget jag hade sett. Märkligt! Det ska bli spännande att se hur denna sommar kommer bli 🙂 Jag valde att dom kommer färdig skurna, men man kan om man vill klippa själv och köpa på metervara. För bästa resultat ska man monterar dom på utsidan av fönsterna och hållbarheten är 5-6 år. Jag har inte ens fått hem mina solfilmer hehe,  men jag har redan tipsat min granne som också har det varmt och hade idag rullgardiner med värmeavstötning. Jag tycker det är himla tråkigt att behöva ha fullt nerdraget hela sommaren och visst dom verkade hjälpa en del så sådana vill jag ha i kombination med detta 🙂 Om du blev sugen så handlar jag på foliekniven.se

Kommentera