Dämpa värme från fönsterna med solfilm

Nu har jag fått upp mina Solfilmer jag beställde från Foliekniven och jag hade inte så stora förväntningar trots att det stod att det skulle minska på värmereduktion på fönstrena.

Jag valde den med 63 %  och utvändig solfilm och det är faktiskt stor skillnad och jag har fått ett svalare hem. För att få veta om solfilm funkar så valde jag att lägga solfilm på ett fönster  och vänta till nästa dag för att kunna känna om det blev någon skillnad på värme och blev det. Det fönstret som hade solfilm på sig var svalare när jag tog på det och solen som strålade in där var svagare.

Det är nämligen sanslöst dåligt att bo här där jag bor, då det är på 4:e våning där värmen stiger uppåt redan som det är och det solsken på mina fönster från efter klockan tolv till sent. Det blir lite av en bastueffekt och givetvis finns det inte inbyggd AC i huset. Jag hatar Sveriges inomhusklimat på sommaren och längtar till att har AC som på hotell, men just nu får jag drömma och ha den externt i hemmet.

Fästningsprocessen av Solfilm

Det var ganska så intressant projekt det här med att fästa solfilm på fönstrena, vi kikade på en Youtube video. Hemligheten som jag trodde ”heter att spruta rikligt med vatten-diskmedel-alkohol blandningen på rutan”. Första försöken hade var det lite klent med det men så körde jag själv al in med sprayen och då otroligt lätt att få filmen slät utan bubblor då den inprincip gled runt. Men när vätskan är borta efter man dragit skapa, glöm det här med att göra om, filmen sitter hårt.

Innan fästning, blöta fönstret, denna mängd var bra!
Fästa solfilmen och dra med en skrapa
Efterbild, se det är inte lika ljust längre

Det är några saker man ska tänka på och det är att inte fästa solfilm när det blåser, det är kladdigt efter man dragit av skyddsplasten och det som fastnar ihop går knappt få i sär. Det enklaste är att beställa tillskurna och spara in tiden och du bör arbeta när det är svalt. Beroende på vad man väljer blir det lite förändrat på fönstrerna på utsidan i utseende, det blir lite mer av en spegeleffekt men på insidan blir det mer behagligt ljus.

Jag är nöjd med tiden jag lagt ner på detta och min recension om Foliekniven är: grym produkt som funkar och prisvärd.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.