Shopping

Jag har tröttnat på kläder av låg kvalitet

Nyligen lärde jag mer om bomull och dess olika typer av kvalitet i kläder och det fick mig att inse att jag orkar inte ha kvar mitt mjukisset i stickad bomull från HM som små kliar och blivit väldigt nopprigt på inte alls lång tid. Så jag tog mitt sett och begav mig till en butik och reklameradedet. Visst priset var inte högt initialt, men jag hade ändå lite förväntningar på att det skulle hålla lite längre och jag tvättar då mina kläder ut och in och är försiktig. Detta sett var det, jag kikar på innehållet nu och det är inte bomull som jag trodde.

Finstickad kofta - Ljus gråbeige - DAM | H&M SE

En finstickad kofta i mjuk kvalitet med inslag av ull.
Koftan har boxig passform med nedhasad axel och lång ärm. Djup v-ringning, utanpåfickor och knäppning fram. Ribbstickad mudd vid ärmslut och i nederkant.

KompositionPolyester 60%, Polyamid 35%, Ull 5%
Ytterligare material information Ytterlager: Återvunnen polyester 60%
Det måste varit dom 5 % som kliade, sen tappade det passformen. Troligtvis har jag tvättat fel med. Polyester får inte tvättas över 40 grader för det kan brytas ner, nu var det en blandning. Men kan varit att jag haft för mycket tvättmedel, jag vet faktiskt inte eller så är jag känslig. Men den nopprade rejält mycket iaf och jag hade tillhörande byxor.

Läs även: Så får du mer kläder med en liten budget

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *