Mode

10 tips så får du mer kläder för din din budget

Det som gör de rika rikare är att de har råd att köpa saker på bulk eller när det är rabatt. Vet inte hur det är med er men jag har satt lite i system att handla saker när det är nedsatta priser på saker jag behöver för att få mer pengar över till annat. Detta är ett beprövat shopping sätt jag själv använder mig av genom åren.

 

Bygg en tidlös garderob: Bästa reafynden för en budgetvänlig stil

Att handla på rea är inte bara ekonomiskt smart, det är också ett fantastiskt sätt att bygga upp en klassisk garderob utan att spränga budgeten. Här är några tips för att navigera genom rea och nedsänkta priser och skapa en stil som håller över tid, samtidigt som plånboken hålls intakt. Spana in Outleta för att hitta reor och outlets inom mode. Just nu i januari–februari är det grymma reor att spana in, men även efter sommaren och ja, praktiskt taget efter varje säsong. Har du barn är det verkligen nu du ska handla för det kommande året skulle jag säga. 

1. Basplagg för varje tillfälle

Investera i grundläggande plagg som vita skjortor, svarta byxor och en mångsidig jacka. Dessa är tidlösa och kan användas för både vardag och mer formella tillfällen. Genom att köpa dem på rea sparar du pengar utan att kompromissa med stilen.

2. Kvalitetsjeans för en avslappnad stil

En bra jeans är ett av garderobens mest användbara plagg. Satsa på kvalitet över kvantitet och leta efter välrenommerade märken på rea. Det är en investering som varar och ger en avslappnad men sofistikerad look.

3. T-shirts och toppar i basfärger

Fyll på med t-shirts och toppar i neutrala färger som svart, vitt och grått. Dessa är perfekta för att skapa olika outfits och kan mixas och matchas med andra plagg. Att hitta dem på rea gör det lättare att bygga upp en mångsidig garderob. Tänk på att du behöver inte ha behovet just nu utan du kan köpa och lägga undan i en låda till senare, en klassiker går aldrig ut tiden. 

4. Tidlösa klänningar för alla säsonger

Klänningar i klassiska snitt och färger är idealiska för att skapa en feminin och elegant look. Sök efter reor på klänningar som kan användas året runt och kompletteras med olika accessoarer för olika tillfällen.

5. Klassiska skor som kan kompletterar varje outfit

Invester i ett par klassiska skor som passar till det mesta. Svarta eller bruna stövlar, ballerinaskor eller loafers är tidlösa val som kan användas året om. På rea kan du hitta kvalitetsskor till överkomliga priser. Köp även strumpor på rean!

6. Tidlösa ytterplagg för alla väder

Ett bra ytterplagg är en investering i både stil och komfort. Satsa på en klassisk trenchcoat, en snygg vinterjacka och en lättare vår- och höstjacka. Dessa plagg kan vara dyra, men på rea kan du få dem till ett betydligt lägre pris.

7. Accessoarer som pryder varje look

Komplettera din garderob med tidlösa accessoarer som smycken, scarfs och en kvalitativ handväska. Dessa detaljer kan förändra hela din look och ger ett lyft åt även de enklaste outfiterna.

8. Sök efter klassiska mönster och texturer

Mönster som ränder, rutor eller enfärgade plagg i intressanta texturer är perfekta för att lägga till dimension i din garderob. På rea kan du ofta hitta plagg med dessa tidlösa detaljer till ett överkomligt pris.

9. Anpassa garderoben till din personliga stil

Köp plagg som passar din personliga stil och gör små justeringar för att anpassa dem. En klassisk garderob behöver inte vara tråkig, och du kan lägga till personliga touch genom accessoarer och styling.

10. Var uppmärksam på material och kvalitet

När du handlar på rea, var extra noga med att granska material och sömnad. Kvalitet kommer alltid före kvantitet, och även om priset är lägre på rea bör du se till att dina köp är hållbara och väl utförda. 

Tänk att du dina kläder är pengar du tvättar

Förläng hållbarheten genom att verkligen följa skötselråden och tvätta kläderna noggrant. Personligen använder jag aldrig torktumlare för mina kläder utan det använder jag endast för handdukar. När jag är hemma väljer jag att använda hemmakläder och på så vis sliter jag inte på mina vanliga kläder och de får heller inte doft av matos. Använder du undertröjor kan du gott väl hänga av dig koftan du haft på arbetet och använda den en gång till utan att behöva tvätta den. Det kan faktiskt bli en form av sport hur mycket du kan spara in på att minska det överdrivna shoppandet.

Slutligen: Handla inte kläder bara för det är billigt

Många människor som jag upplever inte har en bra basgarderob som handlar utan en röd tråd och de handlar ofta för att det är billigt och samma saker gång på gång. Att bygga upp en tidlös garderob på en budget kräver lite planering och tålamod. Genom att vara medveten om dina behov och välja kvalitetsplagg under rea-perioder kan du skapa en stil som varar genom åren utan att göra avkall på din ekonomi. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *