Bra tips

Jag gick till läkaren online

Härom dagarna gick jag till läkaren i en app faktiskt, det var något helt nytt för mig som jag hört gott om så det var jag ju tvungen att testa. Det var nämligen så att jag behövde kritiskt ett nytt recept på Rinexin för mina bihålor och det är ganska så svårt få tid fort då det är en teletid innan man ens kan boka en tid hos läkaren.

Jag laddade ner både Kry vs Min doktor 

Jag valde att använda mig av Min doktor för där var recept förnyelse 100kr billigare. Apparna är väl typ samma, man loggar in med bank:id och fyller i lite info. På Kry ser man väntetid innan man loggar in och på Min doktor får man se det när man loggat in. Vill man ha det enkelt och rak på sak så  är Min doktor enklare, men Kry är lite finare uppbyggt i appen och det dom har en webshop där man kan handla medicin det har inte den andra samt att man kan träffa en psykolog online.

Det visade sig att jag inte kunde förnya recept utan behövde ta ett läkarbesök, det kostar 250kr hos båda. Då fick jag fylle i dv info och fota ansikte och svalg samt berätta om mina besvär. Det som var super bra var att jag som har frikort inte behövde betala något. Frikortets nummer fann jag på mina vårdsidor på 1177.se och tog sonika ett print och laddade upp. Det tog inte ens 20 minuter och så hade jag mitt recept, jag är super nöjd! Rekommenderas verkligen! 

Det här med appar och sjukvård måste vara det bästa som har hänt sjukvården, nu minskas belastningen på vårdcentralerna och dom som verkligen har behov kan få behandling när dom behöver det istället för att jag springer där för att hämta recept på sjukdomar jag redan vet jag har. Kan dock tänka mig att vissa problem är svårare att bedöma över nätet men det verkar gå få hjälp med det mesta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *