Hälsa

Jag funderar att börja cykla till jobbet för få i mer vardagsmotion.

I samarbete med Jibo.se

​Att cykla är bra för att få in fler steg i vardagen. Att cykla kan ge bra muskler i hela kroppen möra muskler i kroppen i kroppsdelar du inte visste det var möjligt. Att cykla passar alla åldersgrupper och passar dig som försöker att komma i form. 

Att springa snabbt är inte så lätt idag som det brukade vara och därför är cykling den bästa sporten någonsin. När våra muskler och ben fortsätter att åldras är det ovärderligt att hitta övningar som inte bara håller oss i form, utan låter oss leva länge. Cykla är en sport som inte är så jobbigt men som har enorma hälsofördelar. 

Några av de otroliga fördelarna med cykling som sträcker sig bortom ett bra muskelpass är förbättrad rörlighet i lederna och ökad kardiovaskulär hälsa. Att sätta sig på en cykel en halvtimme varje dag gör mycket nytta och det är inte bara för att dessa turer håller dig i form. 

Det finns många fördelar med att cykla

  • ​​Cyklister har fler vänner. Okej, den här kanske inte är bevisad, men de sociala fördelarna med cykling är självklara. Gruppturer är ett av de populäraste sätten som cyklister tar sig ut på vägarna varje kväll. Gå med i en klubb, samla dina grannar eller starta ett eget lag.
  • Det finns ett direkt samband mellan cykling och känslor av välbefinnande. Stig på en cykel och känn glädjen som kommer från en naturlig hög.
  • Studier har visat att fysisk aktivitet spelar en roll för att minska den tid det tar för mat att färdas genom tjocktarmen. 
  • Att cykla gör dig smartare. Runt 30 års ålder har sinnet mer problem med sitt minne. Cykling bygger dock upp nya hjärnceller i hippocampus, som är den del av hjärnan som styr minnet. Ökningen av syre och blodflöde till hjärnan kommer att göra underverk för att förbättra din förmåga att komma ihåg.
  • Cyklister skyddar sig mot allvarliga sjukdomar som hjärtinfarkt, vissa cancerformer, fetma, stroke, artrit och depression. Från en minskning av kroppsfett till en ökning av flexibilitet och muskelstyrka, att cykla varje dag är absolut nödvändigt för att förbättra din allmänna hälsa.
  • Att cykla är bra för att främja flödet av syre i din hjärna, utlöses nervceller under cykelturer som möjliggör otroliga brainstorms och innovation problemlösning.
  • Djupare nattsömn, att cykla lite varje dag hjälper dig faktiskt att få en bättre och djupare nattsömn. Dessutom reduceras stresshormoner som motverkar regenerativ, djup sömn med en 20-30 minuters cykel.
  • Ditt sexliv förbättras genom att cykla. Ja, du läste rätt. Fysisk aktivitet har visat sig förbättra din vaskulära hälsa, vilket ökar din sexlust. 
  • Att cykla är bra att göra när man är gravid. Det sägs öka ditt humör, göra förlossningen mycket lättare och minska sannolikheten för att ditt barn ska bli överviktiga med 50 procent.

Att cykla blir extra roligt om man har en bra cykel och utrustning. Att cykla är en bra livsstil som lätt att börja med och få en hållbar vana. Online butiken Jibo har ett brett och unikt sortiment från Bianchi. Både när det gäller cyklar, kläder och tillbehör. Dom har även en fysisk butik i Karlshamn i Blekinge.

 

Bianchi är det mest historiska och prestigefyllda märket av cyklar. Säkert ett av de mest kända märkena inom landsvägscykling, Bianchi är konsekventa innovatörer som ständigt bygger vidare på sitt otroliga arv.

 

Är Bianchi-cyklar bra? 

Bianchi tillverkar några av de bästa cyklarna i världen. Företaget grundades redan 1885 vilket gör det till ett av de äldsta cykelmärkena i branschen. Bianchi-cyklar är högkvalitativa maskiner fyllda med teknik och funktioner, så de är definitivt värda pengarna.

Bianchi cyklar är ett cykelmärke som går tillbaka till 1885. Grundat i Italien, Bianchi-cyklar är bra främst på grund av deras NASA-godkända vibrationsdämpande Countervail-teknik som reducerar upp till 80 % vibrationer för att lova en mer bekväm åktur. Annat än det är Bianchi-cyklarnas storlekar konsekventa, och tillverkaren erbjuder också anpassade cyklar.

https://www.jibo.se/passione-celeste-100-bianchi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.