Hälsa

Continental GP5000 – en efterlängtad efterföljare

Många cyklister älskar att cykla fort på asfalt. Vi kan kalla dom landsvägscyklister. När man cyklar landsväg finns det en sak som påverkar cyklingen mer än något annat: vilka däck man har. Däcken påverkar grepp, bekvämlighet och snabbhet eftersom rullmotståndet avgör hur mycket energi som måste läggas ner (tillsammans med luftmotstånd och lite andra saker). Continental är en tysk däcktillverkare och de lanserade för hela 14 år sen ett däck som hette GP4000. Många såg det som det bästa landsvägsdäcket som någonsin gjorts.

När man cyklar landsväg finns det en sak som påverkar cyklingen mer än något annat: vilka däck man har!

Källa: https://www.tooorch.com/serie/continental-grand-prix-5000

Nu har Conti släppt efterföljaren: Continental Grand Prix 5000 eller GP 5000. De har tagit med sig all kunskap och erfarenhet som de fått från GP 4000 och skapat ett helt nytt cykeldäck som verkligen tar cykelvärlden med storm. Tillverkarens egna tester visar att däcket är 20% mer slitstarkt och hållbart, och 12% mer lättrullat och snabbt. Dessutom menar de att den största skillnaden är att det är mer bekvämt att cykla på.

GP 5000 är ett allround-däck för en bred målgrupp. Däcket passar utmärkt att cykla på hela året utom när det är minusgrader. Man har hittat en kompromiss mellan viktiga aspekter som rullmotstånd, grepp och hållbarhet och därtill lagt till ett bra punkteringsskydd. Däcket är tillverkat av en speciell gummiblandning som Continental kallar Black Chili och just balans mellan greppet och snabbheten har varit prioriterat.

Detta är ett däck som har en väldigt hög trådtäthet i stommen. Med sina 3 olika lager väv i stommen når man höga 330 TPI (thread per inch) vilket ger ett smidigare och lättare däck eftersom man kan använda tunna trådar. Detta ger den höga bekvämligheten. Utöver det har man också tagit fram ett helt nytt laserskuret mönster. Conti menar att detta ger ännu bättre grepp vid snabba svängar och svängar i hög fart vilket ökar väjningsförmågan.

Det tycks som att alla tester som gjorts pekar åt samma håll; Conti GP5000 är ett däck som verkligen levererar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.