Inredning

Inredning för det moderna hemmet

Många möbler är vackra, andra möbler är hemska. Vissa saker är nyproducerat, annat är antikt. Det finns möbler med neutrala färger som är uppskattade av vissa, men upplevs sterila av andra. Det finns färglada möbler som vissa tycker är ärtiga, men som känns för mycket av andra. Ja, smaken är delad som man brukar säga.

Snygga till ditt hem

Ska man snygga till sitt hem, kan läsa inredningstidningar och besöka butiker. Bortsett från de stora butikerna med det som är väldigt massproducerat (inte minst IKEA) så finns det mindre butiker med ovanligare märken. Ett exempel på det är Bernomöbler som är betydligt mer lokal, än vad de största är. De har fysisk butik i Vårgårda, en mysig ort i Västra Götalands län. Det är perfekt för en heldagsutflykt. 

Men du kan smidigt beställa hem även om du bor på helt andra orter. Fri frakt och förhållandevis låga priser är andra bra saker med just den butiken. Men det finns mängder av butiker på nätet som har blommat upp. Både digitaliseringen och coronapandemin har snabbat utveckling väldigt mycket. 

Detta är förstås en stor fördel, enligt många. Vill du ha en viss stil, så kan du lätt skapa den. Vill du ha en egen stil baserat på möbler och inredning med helt olika stilar, så kan man utan problem skapa sig det också. Detta gäller givetvis inte bara moderna möbler, utan kring allt möjligt man kan tänka sig vilja ha.

Moderna stilar

Det finns flertalet moderna stilar. Under senare delen av 2000-talet så fanns det en postmodern stil med mycket borstat stål, glas, ek, svart läder, grått och möjligen vitt. Den stilen anammas än idag, till viss del. Men på senare år har färgglatt tag över en del. På Stockholmsmässan i Älvsjö (på Formex) för några få år sedan var gult den stora färgen. Säkerligen, har olika färger varit en betydande del där även senare. 

När man pratar om inredningsstilar så finns det ett urval som säljs i butiker och som är trendigt bland hemmafixare. Ett typexempel på detta är “Shabby Chick” just nu är gansak populärt på vissa orter, framförallt på landet. Runt Karlskoga och Degerfors är det många hem som inreder med den typen av stil.

För att citera Wikipedia för just den inredningsstilen:

“Shabby chic är en tillbakablickande, romantiserande lantlig inredningsstil som växte fram under 1980-talet. Den var ursprungligen baserad på slitna eller patinerade möbler men i senare former har även vitt och i viss mån pastellfärger blivit påtagliga inslag.”

Sedan finns till exempel, industriell stil. Det är något som varit på populärt i hela Sverige i några år. Möbelvaruhus som Mio Möbler, EM och liknande butiker har tagit in varor som anammar den stilen. Kort och gott, det finns massor av olika stilar att tillgå. Dessa är bara några exempel. Är man själv osäker på vad man vill ha kan man anlita en certifierad inredare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *