Karriär

Här hittar du några av de bästa jobben

Söker du jobb och undrar vart du kan vända dig? Lugn, jag har utmärkta tips till dig i den här artikeln. Många har svårt att hitta jobb, men behöver inte vara så svårt som många tror.

Bemanningsföretagen

Det finns många platser att söka jobb på. Bemanningsföretag finns det ett antal ute på arbetsmarknaden. Några bemanningsföretag är giganter, andra är lite mindre. Det som är viktigt när det kommer till bemanning, är att se vad de har erbjuda. Kanske passar det dig och det du vill jobba med extra bra. Almiabemanning är ett bra exempel och de erbjuder vårdbemanning. Det kan röra sig om specialister såsom röntgensjuksköterskor eller kanske vanliga allmänläkare som hyrläkare. 

För den som är mer tekniskt bildad, är Intro ett bra alternativ. Intro skriver på sin webbplats att de “automatiserar sök, screening och outreach”. De hjälper flera stora IT-konsultbolag med kompetent rekrytering. Så, precis som för så många andra bemanningsföretag kan det vara möjligt att få hjälp som arbetsgivare och arbetssökande. 

Bemanningsföretagen är ett utmärkt alternativ att vända sig till när Arbetsförmedlingen inte fungerar. Väldigt många personer har problem att få jobb där, och det finns mycket kritik. Sedan är en vanlig missuppfattning att man bara kan vända sig dit och bli tilldelad jobb. Riktigt så är det inte, vare sig hos arbetsförmedlingen eller på andra ställen. Utöver det, så förväntar sig dessa ofta (inte alltid) också någon form av mer adekvat utbildning. Många gånger kan det vara på universitet. Men i vissa fall, räcker det med utbildning på gymnasienivå.

Vad krävs mer för jobb?

Ska du söka jobb, så krävs det vissa saker beroende på vilken arbetsplats du ska jobba på och vilket typ av jobb du söker.

Här är en liten checklista inför en intervju:

  • Uppfyller du kriterierna
  • Är du utvilad och harmonisk
  • Är du rätt klädsel
  • Har du förberett dig
  • Känns det som rätt arbetsplats för dig

Innan man gör en intervju bör man skriva ett CV och kanske ett personligt brev. Hos bemanningsföretagen skickar du ofta in dessa dokukment digitalt. Ibland får man göra olika personlighetstest också. Men du behöver inte nödvändigtvis gå igenom alla dessa moment. Har du personliga kontakter eller ett nätverk att förlita dig på, kanske du får jobb direkt.

Tänk på att göra bra ifrån dig om du kommer på en intervju. Skulle du skaka av nervositet, lukta illa eller bete dig illa kan du räkna med att du kanske inte får jobbet. Men för vissa jobb och arbetsplatser, kan det räcka med att du är fel klädd. Ska du bli direktör på ett internationellt bolag kanske du inte får jobbet om du kommer i huvtröja exempelvis. Ska du däremot bli lagerarbetare kanske man inte ska komma klädd som en direktör. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *