Karriär

6 fördelar med att söka jobb utomlands

För många individer är fördelarna med att arbeta utomlands begränsade till högre löner eller förbättrade levnadsvillkor. Men att skaffa utländsk arbetserfarenhet kan vara mycket mer fördelaktigt än vad folk tror. I detta inlägg går jag igenom 6 stycken fördelar med att söka och ta ett jobb utomlands, samt hur du kan gå tillväga för att söka jobb i andra länder.

Hur du hittar jobb utomlands

Faktum är att det är riktigt enkelt att hitta och söka jobb utomlands. Exempelvis så söker FXORO just nu kundtjänstarbetare till sina kontor på Malta. Just Medelhavet erbjuder gott om arbetsmöjligheter till Svenskar och är därför helt klart värt att kika närmare på. 

 

Om du inte vill ansöka direkt hos ett företag så kan du även söka efter portaler eller webbplatser där flera av dessa arbeten samlas och läggs ut.

De 6 fördelarna med att söka jobb utomlands

1. Nya livskunskaper

När du flyttar utomlands är du ofta avskuren från ditt supportnätverk. I dessa situationer kan du upptäcka kunskapsbrister som du tidigare inte var medveten om. Till exempel kanske du inser att du inte vet hur du ska förbereda din favoriträtt eller hantera din månadsekonomi. Att bo utomlands tvingar oss att skaffa oss nya färdigheter, vilket ökar vår självständighet.

2. Bättre självkänsla

Att börja ett nytt liv utomlands har en unik uppsättning hinder, som att hitta bostäder, lösa administrativa problem, lära sig att betala räkningar och navigera kollektivt. Men efter att du fått reda på alla dessa saker kommer den resulterande känslan av prestation att vara värt besväret. Att veta att du kan lyckas i en helt okänd miljö kommer att ge dig den självsäkerhet som krävs för att möta andra hinder i livet. Detta är särskilt viktigt om du saknar betydande erfarenhet av att bo ensam.

3. Förbättrad kommunikationsförmåga

Att flytta utomlands kräver att man etablerar nya sociala och professionella nätverk. Detta kan vara utmanande, särskilt om du är naturligt blyg eller inte förstår det lokala språket särskilt väl. Detta är dock den mest effektiva tekniken för att utveckla din kommunikation, en talang som inte bara är väsentlig för vardagen utan också uppskattas av arbetsgivare.

4. Fräsch syn på livet

Oavsett om du kommer från en liten eller stor stad, kommer resa utomlands att ge dig ett nytt perspektiv på livet som är viktigt. Att observera olika kulturers attityder och livsstil kan hjälpa dig att bredda och utveckla ditt eget perspektiv och bygga dina unika ideal. Detta är ännu svårare om du aldrig har bott utanför ditt eget kvarter.

5. Fördel över andra arbetssökande

På ett CV, kommer utländsk anställningserfarenhet aldrig att gå ur mode. Detta visar på flexibilitet, drivkraft och beslutsamhet, som alla värderas högt av företag och rekryterare. Att ha utlandserfarenhet kommer också att ge dig en omedelbar fördel gentemot dem som aldrig har arbetat utomlands.

6. Bättre kunskaper i främmande språk

Oavsett hur många språkkurser du går eller hur ofta du använder språkinlärningsapplikationer på din smartphone, är det att bo i landet där språket talas den bästa metoden för att utveckla dina språkkunskaper. Fördjupning i språket är ett utmärkt sätt att utveckla ditt förstående och din talförmåga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *