Skönhet

Ta hand om håret

Det är många som är rädda om sitt hår och testar olika produkter för att håret ska vara så friskt som möjligt och se så fint ut som möjligt. Håret är ofta något som man lägger ner mycket tid på och som är viktigt att det ser vårdat ut. Men hur man bäst tar hand om sitt hår är inte alltid så lätt.

Vilket man väljer ser lite olika ut och det bästa man kan göra är att prova sig fram till vad som fungerar bäst för just ditt hår. Hår är olika och det betyder att olika produkter fungerar olika bra.

 

Tips för att hjälpa håret till bättre hälsa

Det första som många gör alldeles för ofta är att tvätta håret. Håret ska tvättas ett par gånger i veckan och absolut inte dagligen för att må bra. Om man tvättar håret för ofta sköljer man bort kroppens egna oljor som är viktiga för håret. Om man har svårt att tvätta håret så sällan kan man iallafall testa att tvätta det varannan dag. Det är viktigt att man väljer rätt produkter till sitt hår. Både balsam och schampo ska vara anpassat efter den hårtypen samt hårbotten man har. Om man tycker det är svårt att välja produkter till sitt hår så kan man med fördel fråga experterna. Till exempel frisören man klipper sig hos. Glöm för all del inte balsam när håret tvättas. När man har använt schampo i sitt hår så är håret extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. När man avslutar tvätten med balsam så sluter strået sig och ger det tillbaka sin glans. Det är också bra att skölja håret med kallt vatten, eftersom det tillsammans med balsamet hjälper strået att sluta sig samt sätter igång blodcirkulationen i hårbotten. Lär dig allt om håret hos, Hårguiden.se

Borsta håret rätt

Minst en gång om dagen ska man borsta håret, det är bra för att det sätter igång blodcirkulationen och det är nyttigt för håret. Snåla inte in på hårborsten, lägg gärna lite extra pengar på den och köp en borste med naturhår. Den kostar några kronor extra men det är väl spenderade kronor. Ska man borsta håret efter man har duschat så ska man inte frottera eller gnugga håret torrt. Krama istället ur vattnet. Risken är annars att man orsakar skador såsom kluvna hårtoppar och ett allmänt risigt hår. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.