Bra tips

Förhöj festen med snapsvisor

Har du någon gång känt att det vore roligt att ta täten och sjunga en lång snapsvisa? I somras på midsommarafton var det en man som höll låga med en lång snapsvisa, så lång att man undrade hur mycket inövande låg bakom den. Det blev en riktigt bra stämning efter det, det är jämförbart med gitarren vid braselden skulle jag säga. Det finns snapsvisor för alla tillfällen, finns det dryck som till midsommar, kräftskiva, julen, ja då kan det sjungas korta som långa.

Här kan du finna allt inom snapsvisor så att du kan imponera med på midsommarmiddagen!

Välj mellan klassiska snapsvisor, fräcka snapsvisor med mera. Med fördel är det bra för enkelhetens skull att köpa ett snapsvisehäfte eller mer modernt maila ut sjung slingan till gästerna. Vem vet någon kanske vill förbereda sig hemma och provsjunga. Snapsvisan bygger oftast på en känd melodi som snapsvisorna sjungs till, det är därför dom flesta kan hänga med i sången!

Nyskrivna snapsvisor

Det är intressant att det även finns nyskrivna snapsvisor att ta del och sjunga. Faktum är att årets Svenska Mästare i nyskrivna snapsvisor 2020 är Hasse Nilsson från Växjö med ”Trolleritrick” och vm hölls via spritmuseumet.se. 

Vinnar bidraget: TROLLERITRICK

Melodi: Skånska slott och herresäten

När Jesus förvandlade krusen med vatten

Och fick hela stan att bli glada i hatten

Då ropa den lede i helvetets mull

Min gud vilket trick, jag blir helt andaktsfull

Författare: Hasse Nilsson, Växjö

Utöver bra snapsvisor är dekorationen kring bordet viktigt

En fest med ett tema är ofta extra uppskattat och det bidrar att man kommer in extra mycket i stämning skulle jag säga. Är man värd flera år i rad kan man så kan man med fördel återanvända en del av dekorationen. Snaps dricks bäst i riktiga glas, så med väl helst att riktiga glas gjord av glas. Visst det kommer medföra viss extra städning men du vill inte föra tankarna till flourtanten när du har fest.

För att komma undan lite billigare kan du använda dig av grönt från naturen och vackra linneservetter och göra egna servettringar. Jag tycker att den bästa dekorationen köps online och se till att vara ute i godtid så att du slipper att ta resterna. Ett annat bra tips är att ha knytkalas, låt dina gäster få ta med något i matväg. Men vad du än gör tunna inte på snapsvisorna, snapsen och glasen!

 

Källa vm snapsvisor 2020 :https://spritmuseum.se/snapsvisor/sm-i-snapsvisor/sm-i-nyskrivna-snapsvisor-2020/

2 reaktioner på ”Förhöj festen med snapsvisor

  1. Ja det hade varit roligt att kunna några bra och kunna sjunga dem utan att staka sig och så. Men att sedan dricka snapsen där hade jag gjort bort mig för jag är verkligen sämst på att dricka snaps och ren sprit. Må så gott

    1. Jag håller med, jag kan ingen utantill men i sommar tänker jag se till att kunna någon utantill för det är roligt!
      Snaps som är mer kryddig tycker jag går ner lättare jämfört med ren sprit!

      Allt gott 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *