Inredning

Fönsterdekoration och Sekelskifteslägenhet med höga fönster

I samarbete med vackradetaljer.se

Här hemma hos mig är det höga fönster i sekelskift  och jag har  under en längre tid letat efter fina krukor att inreda mitt fönster med som är tillräckligt höga för fönstrets höjd och nu har jag kommit framtill  att jag kommer handla hem fönsterdekoration online istället och att det inte ens behöver vara krukor.

När man har höga fönster som så behöver man gärna arbeta mer på höjden tycker jag och det är egentligen därför jag har haft svårt att hitta något som passar bra här hemma. I webbshoppen: Vackradetaljer har ett brett utbud med många fina höga vaser från varumärken som: Lene Bjerre, Ib Laursen, Bloomingville och Affari of Sweden med flera. 

En vas är naturligt ofta högre än en kruka och här behöver man inte tänka på att hålla några blommor i liv på samma sätt, snittblommor har sin korta livslängd som vem som helst klarar av att hålla vid liv eller så kan man fylla en vas med torkade blommor, grenar eller tygblommor eller ingeting. Dagens plastblommor ser så äkta ut att det är verkligen inget pinsamt att inreda hemmet med det, det är många som råkar vattna dom av misstag. 

Släpp in ljuset i ditt hem

I Sverige laddar vi batterierna under våren och sommaren och det är därför viktigt att vi inte täcker våra fönster med stora gardiner i onödan utan låter fönstret få ta plats. Ett vanligt inredningsfel vi ofta gör är att vi hänger gardinerna precis i kant i kant med fönstret och förminskar fönstret,  häng hellre gardinerna lite utanför fönsterkarmen och ha med fördel skira gardiner. Varför inte välja genomskinliga glasvaser i fönstret för att släppa in ljuset ytterligare? Eller vaser i naturfärger som beige, greige som är väldigt 

 

Skapa vackra stilleben

Kombinera gärna vaser av olika höjder och skapa ett harmoniskt stilleben, inkludera kanske något mysig ljuskälla lampa eller ljusstake. Ett balanserat rum ska helst ha minst 3 olika ljuskällor. Själv tycker jag det är mysigt att inreda med en lässtol bredvid ett fönster där man kan sitta och titta ut och läsa en bra inredningstidning. Minimilast i all ära, men en en gnutta dekoration är det som gör att ett hem känns hemtrevligt och genomtänkt. Jag kommer klicka hem några beiga vaser och styla dom med bomullskvistar som blivit lite trendigt igen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.