Event

Fira jämnt antal med en fest utöver det vanliga!

Att anordna en fest när man fyller jämnt är en spännande och minnesvärd händelse. Men för att göra firandet ännu mer oförglömligt behöver man överväga cateringalternativ som kan ta festen till nästa nivå. Att ha en stor fest är en fantastisk upplevelse, men det kan också vara en utmaning att se till att allt går smidigt. En viktig faktor för att uppnå detta är att ha tillräckligt med personal på plats för att ta hand om gästerna och se till att festen flyter på som den ska.

När man har en större fest kan det vara en god idé att ha serveringspersonal som hjälper till att servera mat och dryck till gästerna. Detta minimerar stressen för värdparet och ger dem möjlighet att verkligen njuta av festen tillsammans med sina gäster.

Bra tips när man ska ha anordna en större fest

Inbjudan i tid

Det är viktigt att skicka ut inbjudningar i god tid för att ge gästerna tillräckligt med tid att planera och svara på inbjudan. Vi rekommenderar att skicka ut inbjudningar minst fyra veckor före festen. Detta ger gästerna tillräckligt med tid att planera sin kalender och svara på inbjudan. En viktig faktor för att öka chanserna att gästerna kommer på festen är att utforma inbjudan på ett attraktivt sätt. Detta innebär att välja en bra design och att använda en lämplig text. Se till att inbjudan innehåller all nödvändig information, såsom datum, tid och plats för festen. Vill du ha en speciellt dresscode behöver du upplysa om det och ev ge en guide till det. Tyvärr många kan inte vad de olika dresscode betyder. 

Digital landningssida om din fest online är populärt 

Många väljer idag att ha en digital landningssida för sin kommande fest där all information som behövs finns, vilket är smidigt och alla kommunikation kan se där, såsom anmälan osv. Du vill ha en fest men du vill inte lägga 40 timmar på adminjobb.

Serveringspersonal


Förenklar och kan  hjälpa till att säkerställa att allt är rent och snyggt under hela festen. De kan ta hand om disken och se till att allt är på sin plats, vilket ger värdparet en stressfri upplevelse. Dessutom kan de vara till hjälp när det gäller att hantera eventuella problem eller frågor som gästerna kan ha.

Fest koordinator

Förutom att ha serveringspersonal kan det också vara en bra idé att ha en person ansvarig för att koordinera festen som helhet. Denna person kan samordna allt från mat och dryck till musik och underhållning för att se till att festen blir en succé. Den kan även ta emot olika typer av matpreferenser och svara på frågor om ev presenter.

Planera mat som alla tycker om


När man planerar en fest är det viktigt att tänka på vilken typ av mat som kommer att serveras och hur man kan anpassa menyn för att passa gästernas smakpreferenser och eventuella allergier. Oavsett om man vill ha en buffé eller en trerätters middag finns det cateringföretag som kan hjälpa till att skräddarsy menyn och tillaga maten på plats för att ge en färsk och läcker smakupplevelse.

 

Fundera om du ska ha en temafest


En annan faktor att överväga är hur man kan anpassa maten till festens tema och dekorationer för att skapa en enhetlig upplevelse för gästerna. Genom att samarbeta med ett cateringföretag som har erfarenhet av att skapa upplevelser kan man få hjälp med att utforma en meny som passar perfekt till festens tema och stil.

Vill man ha en stor fest och komma undan mer billigt är det bästa att hyra en lokal, vissa erbjuder att man får ha egen dricka där och personal kan ingå. Jag skulle rekommendera dig kika på Cateringfirman.se som är verksamma i följande städer, Eskilstuna, Gävle, Karlskrona, Linköping, catering i Stockholm , Södertörn, Uppsala, Västerås,Växjö och Örebro det lär komma i fler städer så kika hemsidan för senaste info.

Få bästa tipsen för din kommande fest från experter

Dom kommer ha grymma tips på vart deras tidigare kunder brukar hålla sina fester med all säkerhet hur man gör en lyckad fest eller tillställning. Och dom erfarenhet att skapa mat att minnas från på alla typer av fester, event. Dom kan guida dig vilken typ av mat som kan passa dig, buffe, snittmat.

Slutligen här kommer några tips från mig som är en hungrig gäst.
Ska du ha en fest som håller på länge, då tycker jag att det är bra att liksom ha typ en små snittar hörna där man kan gå och hämta lite småplock för hålla energin uppe för personligen tycker jag det är jobbigt vara på en fest och känna att man blir hungrig där vid 1-tiden och just ja. Från ha anlänt till fest vill man inte behöva råka ut för förseningar med maten, man vill äta innan man blivit vrålhungrig för det ända som händer är att dina gäster kommer klaga att maten kom in för sen och att dom blev för berusade pga matbrist.

Sammanfattningsvis, kan en cateringfirma göra en jämn födelsedagsfest ännu mer minnesvärd genom att erbjuda skräddarsydda och utsökta matupplevelser som passar perfekt till festens tema och stil.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *