Teknik

En sommar med surf

Nej, jag ska inte börja surfa på vatten, även om det i och för sig ser väldigt roligt ut. Men den bästa surfen görs väl bäst utomlands? och så mycket utlandsresor blir det inte just nu på grund av pandemin och alla restriktioner. Istället får man hålla sig i Sverige och njuta av vårt avlånga land.

Jag tänkte kanske åka runt lite i sommar och eftersom man har börjat jobba hemifrån nu så kan man ju faktiskt jobba vart som helst ifrån. Problemet är ju att när man åker till någon kompis sommarstuga eller ut på landet överlag vet man ju aldrig hur bra tillgång man har till bredband. Men att köra internetdelning via mobilen funkar ju oftast ganska bra. Problemet är att man alltid är lite osäker på om surfen kommer att räcka. Därför funderar jag på att skaffa ett mobilabonnemang med obegränsad surf. Priserna är ju såklart lite högre för dessa mobilabonnemang, speciellt för de som är redo för 5G-nätet. Men tror jag skippar 5G denna gång. Det är ju just nu bara i storstäderna man kan dra nytta av 5G och där har jag ju nästan alltid tillgång till Wifi ändå.

 

Kommer blir så skönt att alltid veta att man har surfmängd så att det räcker i mobilen vart man än är. Man behöver inte oroa sig för att det ska ta slut när man lyssnar på musik, poddar eller när man surfar och behöver ladda ner tyngre filer. 

Men fråga är om man ska passa på att skaffa ny mobiltelefon när man ändå ska byta mobilabonnemang? Oftast blir det ju en bättre affär om man tecknar mobil och abonnemang samtidigt. Men är också nöjd med min nuvarande telefon. Vi får se hur jag gör. En sommar med surf blir det i vilket fall 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.