Träning

Den bästa prylen när man tränar

Det finns många bra träningsprylar. Det finns skor med speciell teknik som gör att du springer snabbare, det finns appar som håller koll på ditt BMI och det finns “smarta” träningsprylar, ungefär som “smarta hem”-prylar. Kanske en av de bästa och en av de mest grundläggande prylarna är faktiskt pulsklockan.

Köp pulsklocka på rätt ställe

Pulsklockor går liksom många andra produkter idag att köpa lite var som helst… du kan säkert hitta de på allt från ÖB till oseriösa webbutiker. Men alla webbutiker (även om du inte har hört talas om de) är inte nödvändigt oseriösa. Här finner du bra pulsklockor.

Fördelen med “bäst i test” och liknande sajter, är att du inte köper första bästa pulsklockan utan att veta vad du egentligen köper. Här ställs ofta egenskaper mot varandra, och du får veta mer detaljer kring den specifika pulsklockan än om du går in i en vanlig butik. 

Vilken är den bästa pulsklockan?

Detta är ju väldigt mycket en smaksak och en fråga om vilket behov man har som idrottare. Är du vill du ha en budget pulsklocka och har låga krav och vill ha något som bara fungerar? Eller är du en elitidrottare som har stort behov av avancerade funktioner? Eller något mitt emellan? Det gör att man kan inte säga att det finns en superklocka som är “bäst” för precis alla.

Men man kan utgå från att en pulsklocka som är prisvärd och håller så länge som möjligt, är bättre än en pulsklocka som går sönder direkt eller är överdrivet dyr.Har den mer avancerade funktioner såsom appstöd, timer osv. till ett väldigt överkomligt pris, så är det absolut en bonus. Sedan är design viktigt för många människor.

Personligen skulle jag rekommendera Polar M430 som finns att köpa på många sajter, den angivna testsajten ovan inkluderat. Men jag skulle vilja rekommendera Polars klockor överlag, då det är ett etablerat varumärke kring just pulsklockor som funnits i väldigt många år. När jag var i yngre tonåren var de lika stora som idag och jag är nästan medelålders idag. Så detta är inget nytt påfund eller produkter som är på tillfälligt besök.

 

Har du sett att varumärke har varit etablerat i många år, kan man anta att de lyckats överleva mot tuff konkurrens. Sedan förekommer det också att företag går i konkurs och köps upp av exempelvis kinesiska företag som har lägre tillverkningskostnader men också ofta lägre kvalitet. Svenska märken som Luxor och Volvo är exempel på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.