Att hitta sin drömbostad i Stockholm

-Samarbete med FixaKontraktet.se  –

Att bo och hyra i andra hand kan innebära att ens stress nivåer går upp då man aldrig kan riktigt slå sig till ro och känna sig trygg vart man bor. Har man otur kan man behöva flytta ut fortare än tänkt och en vän till mig hon söker nytt boende innan juni och det kan nog inte vara det lättaste.

Trots att det byggs mycket nya bostäder i Stockholm är det svårt att tag på ett förstahandskontrakt om man inte vet hur man gör. Personligen har jag köat i Stockholmsbostadskö i över 10 år och det kommer man inte så långt på.

Det är flertal aktörer som faktiskt inte lägger ut sina bostäder där och det kan vara svårt att känna till vart man ska vända sig,  Sajten FixaKontraktet.se är bra sida för dig som vill hyra lägenhet i Stockholm. Där får man notiser om lediga lägenheter som finns och det är först till kvarn, det finns även privata hyresvärdar som man kan kontakta själv och på så vis få sig en lägenhet.

Det verkar vara rätt vanligt att ungdomarna flyttar hemifrån efter dom är 25 år för att dom inte har någonstans att bo. Det kan inte vara vidare roligt att få flytta hemifrån så gammal. Dessvärre är det ju nästan upp till föräldrarna att spara ihop en handpenning om man vill ge sina barn möjligheten att flytta redan efter gymnasiet, något som jag kan tänka mig att dom flesta vill göra. Många sätter sig själva i skuld  genom att ta topplån på sina hus för få loss pengarna som behövs. Det i sin tur gör att dom inte kan sälja sitt boende om dom inte får sålt till det värdet dom angett boendet är värt för inte gå back på sina maxbelåning.

Personligen hade jag aldrig ”gett” bort sådan stor summa till mina barn utan låtit dom betala av det när dom blir äldre för att det ligger faktiskt stort slit bakom dom flesta summor pengar och så småningom kan man ju hoppas barnet kommer börja tjäna egna pengar. Så det är inte så enkelt flytta hemifrån som så många tror och att pengarna bara trollas fram. Därför tycker jag att denna tjänst är smart som ger fler möjligheter att få klara sig själva!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.