Ekonomi

Res utomlands och betala 0% valutapåslag

Samarbete kreditkortproffsen.se

För ett par månader sedan vad jag i Danmark och när jag kom hem fick jag ett brev från min bank med dom extra avgifterna jag fått efter jag hade använt mitt kort. Förr brukade jag alltid växla pengar innan jag reste utomlands men jag upplevde att det var krångligt att hushålla med pengarna och föra budget och hålla ranson. Så under de senaste åren har jag endast växlat in någon tusenlapp för att ha för småutgifter som läsk, tuggummi osv i div små butiker och marknader. Sen ska det väl säga att standarden på resorna är betydligt högre nu än när jag var ung och det numera mer säkert att handla med kreditkort utomlands.

O% valuta påslag utomlands är numera möjligt

Denna nyttiga information har jag funnit hos Kreditkortproffsen. Att ha ett kreditkort är väldigt bra på resor, när jag reser har jag alltid med mig två kort. För man vet aldrig om man skulle råka tappa ett kort eller bli bestulen på ena. På Ibiza blev jag av med min telefon och kunde inte föra över pengar till mitt vanliga kort och det var aningen svårt veta vad jag hade kvar på kortet. (så ta alltid med extra bankdosa) Om man då har med sig ett extra kort med en hög kreditgräns som inte kommer från ens ordinarie bank så kan du i de flesta fall även få bonus på köp och andra förmåner. Jag kan verkligen rekommendera Bank Norweigan om du reser mycket, på sajten kan du jämföra lån med.

Med de mer exklusiva kreditkorten kommer lyxiga fördelar som:  loungeaccess eller en riktigt bra reseförsäkring. Men framförallt kan de spara dig pengar på resan, upp emot 3% på allt du handlar! Är det något man inte kommer undan är att ha ett bankomatkort för jag har märk att fler och fler tar bort kontanthanteringen. Men ska man nu ändå inte få använda kontanter kan man likväl ha ett kreditkort för få fler förmåner. Det är bara kreditkort som har dom förmånerna vs ett vanligt bankomatkort. Många av dom korten har ingen årskostnad så det är ju en stor fördel skulle jag säga plus att man kan få hög kredit, vet inte om du brukar gå runt med 100 000 på kortet? Men med det kan man ju utan problem bara spontanshoppa en chanelväska och sedan betala av den i sin takt. Dock uppmanar jag inte till överkonsumtion men att handla märkessaker är i de  flesta fall mer hållbart och har högre andrahandsvärde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.