Ekonomi

Så väljer du bäst kreditkort för dig

Sponsrat inlägg

Går du i tankarna att beställa ett kreditkort? KreditkortListan listar de flesta. Allt fler väljer att betala sina inköp med ett kreditkort just för att det är säkert. Det är nämligen så att ett kreditkort erbjuder ett mer robust skydd mot bedrägerier och är inte direkt kopplat till ditt bankkonto, samt har ofta bättre villkor och räntor jämfört med smålån. 

Vilka två fördelar och två nackdelar finns med att betala med kredit?

Två fördelar med att ha en kredit är att det utökar din köpkraft och höjer din levnadsstandard och är bekvämt. Två nackdelar med att ha kredit är att inköpen kostar mer över tiden och det kan leda till överutnyttjande. 

Vad innebär hög kreditvärdighet?

Kreditvärdighet är ett mått på förmågan att betala sina skulder, såsom lån och fakturor. Den påverkas av faktorer som inkomst, boende, livssituation och andra lån och krediter. Om du har många registrerade förfrågningar eller om du har betalningsanmärkningar, kommer det att påverka din kreditvärdighet negativt.

En hög kreditvärdighet innebär en låg risk att gäldenären inte fullföljer betalningarna på sina skulder och vice versa. Bedömningen görs oftast av kreditupplysningsföretag som till exempel Creditsafe. Kreditvärdigheten är ett mått på din förmåga att kunna betala dina skulder. 

Att ha många lån och krediter utspridda påverkar din kreditvärdighet, ett stort lån är betydligt bättre än flera utspridda smålån. Många välja ett kreditkort istället för att ta smålån. Se till att inte ha onödiga krediter, det är nämligen så att ju färre outnyttjade krediter och kreditförfrågningar du har, desto bättre kreditvärdighet har får du.

Vilka är fördelarna med kreditkort?

  • Möjlighet att bygga kredit
  • Tjäna belöningar som cashback
  • Skydd mot kreditkortsbedrägerier
  • Inga utländska transaktionsavgifter
  • Ökad köpkraft
  • Inte kopplat till löne- eller sparkonto.
  • Att få tag i en hyrbil eller hotellrum

En av det mest vanliga kreditkorten vi har i Sverige är kreditkort för mat, mat är nämligen en nödvändighet och här kan du ofta få dubbel medlemsbonus, förmåner och rabatter. Det finns många olika kreditkort beroende på vilket ändamålet är, jämför därför kreditkort. Kanske du tycker om att resa, shoppa kläder, handla från utlandet, bensinkort, stöder Apple pay osv. Just Apple pay har jag upplevt varit svårt att hitta kreditkort som passar, det är himla skönt att kunna betala med hjälp av sin telefon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.