Inredning

Att gå ut och äta i fina restaurangmiljöer

Är det något som jag tycker om så är det att på helgerna helgerna gå ut och äta på någon trevlig restaurang med en trevlig miljö, gärna med dämpad belysning och god service. 

Jag uppskattar verkligen fin och genomtänkt inredning och jag tycker att man kan tydligt märka av om restaurangen har lagt tid och tanke på sin planering av planlösning, val av inredning och färgval. Det är precis som med hem, så behöver man skapa en vision board över vilken känsla man vill förmedla med restaurangen och vilka restaurangmöbler som passar bäst

Vill man ge känslan av vara en finare restaurang så behöver det även innebära att toaletterna är fina, det gäller att inte bara fixa det som syns utan även i ridån. Även vikten av materialval och hantverkare. 

Banks hotell terrassen

Det som är så roligt med att gå ut och äta är att man även kan få en resa i sin egna stad, då allt fler restauranger blir mer temarestauranger, där inredningen speglar landet där maten inspireras ifrån. Det blir på så vis mer en upplevelse och nyligen var jag på Winery Hotell som tillverkar sitt egna vin som var intressant att få se bakom kulisserna. 

the winery hotell

Boutiquehotell är även väldigt trendigt nu och dom ger personlig känsla och unik stil och atmosfär. Det är ofta en bra cocktailbar som man kan slå sig ner innan middagen och efteråt kan man sitta ner med en kopp kaffe i loungefåtöljer. Det är mycket känsla av townhouse och jag uppskattar verkligen vackra miljöer. Vi semestrar även mer i våran egen hemstad med Staycations och vi hyr gärna ett hotellrum för fira högtider och unna oss lyx i vardagen!

 

Några favorit restauranger jag har i Stockholm:

Bardot – Franskt

Haymarket – 20-tal

Bankhotell – Lyx

Nobishotell – Elegant 

Berns – Asian

Tako – Asian
Sturehof

Vi går ut och äter mer för att vi får mer av en upplevelse utöver god mat och det märks att mycket krut läggs på att inreda restaurangerna. Jag sade till mig själv att 2020 ska bli ett år då jag går ut och testar fler restauranger och det har jag införlivat. Men ännu är inte året slut och det roliga är att jag även kan dela med mig av detta i bloggen! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.