Bra tips

5 tips på underhållning när höstmörkret sänker sig

Jag måste erkänna en sak för er, jag har känt mig betydligt mer trött och håglös på sistone än vad jag brukar vara. Kanske inte så konstigt med tanke på att hösten gjort intåg och med den ruggigt väder, grå himmel och kortare, mörkare dagar. I Aftonbladet intervjuade man specialistläkaren i psykiatri och tillika forskaren Katarina Danielsson om temat höstmörker och mående och det visar sig att den stora boven är bristen på D-vitamin. Kort och gott behöver vi dagsljus för att bilda D-vitamin vilket vi får automatiskt sommartid men desto mindre vintertid. Hennes tips för den som kämpar är att tända lampor på morgonen och se till att alltid gå ut en stund på dagen. Personligen har jag insett att jag får mer energi ju mer saker jag hittar på under hösten. Botemedlet mot höstdepp är paradoxalt nog inte mer vila utan mer aktivitet. Jag tänkte därför dela med mig av några tips på underhållning i höstmörkret som jag är ett fan av. 

Game night 

På sommaren är det enkelt att socialisera. Det räcker med att möta upp vänner i en park, på en badstrand eller i en trädgård för en bit mat, lite kubb eller bara hederlig social samvaro. På hösten tycker jag något högre krav bör ställas på kreativitet och verkshöjd eftersom man inte sällan måste vara inomhus. Game night är en av mina favoriter. Konceptet är enkelt – du samlar ihop vänner och bekanta till en lekfull kväll där ni deltar i en vänskaplig turnering i poker. Med plockmat, god dryck och dekorationer blir eventet extra festligt och klädkod i form av Las Vegas glitz and glam är alltid välkommet för egen del. För att förbereda gästerna för vad som komma skall kan en e-inbjudan förslagsvis skickas ut med information och kuriosa om de mest vanliga casinospelen som poker och blackjack och respektive regler. Din e-inbjudan kan även innehålla en länk till digitala plattformar online där gäster som vill kan kika på dessa typer av spel genom att surfa runt innan eventet drar i gång. 

Hemmaspa

På sommaren är det enkelt att se fräsch och pigg ut. Det är helt otroligt vad en bränna gör för självförtroendet. På hösten gäller det att anstränga sig lite mer för att må bra i kropp och själ. Därför är jag en stark förespråkare av att med jämna mellanrum ha lite hemmaspa. Det hela är egentligen mycket enklare och mindre uppstyrt än vad det låter. Jag brukar tappa upp ett härligt bad med väldoftande oljor eller badbomber, tända lite ljus och sätta på lugn musik i bakgrunden. Jag lägger på en ansiktsmask innan jag sätter mig till rätta i badkaret och därefter tar lång tid på mig att skrubba och fukta huden och ge den kärleken den behöver. En kroppsskrubb behöver avslutningsvis inte kosta skjortan – jag gör min egen med kokosolja som bas, lite strösocker och en gnutta äkta vaniljpulver för god doft. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *