3 enkla tips till nya hundägare

Här är några saker jag önskade att jag visste innan jag skaffade hund.

  1.       Man kan inte lära en gammal hund att sitta.

Efter ha varit hundägare i 5 år så vill jag påstå att det ligger en viss sanning i det.

Ja, det är möjligt att träna bort en dålig vana från en gammal hund, men det är betydligt lättare att forma en valp till att inte börja med den dåliga vanan.

Min hund skällde exempelvis väldigt mycket i början. Han är en pomchi (pomeranian- chihuahua och de är bokstavligt talat AVLADE för att skälla när någon kommer)

Vi köpte ett antiskall hallspand som utsöndrar en stark citrusdoft varje gång hunden skäller.

Det tog 2 dagar, sen skällde han inte mer och vi har inte haft problem sedan dess.

  

  1.       Köp kvalitet

När du väl ska köpa något till hunden, köp något med kvalite. Ja, det kan vara frestande att åka till Gekås och köpa den billigaste cykelkorgen. Men chanserna är att den korgen enbart håller i en kort period. Vi rekommenderar alltid att du gör en ordentlig research innan du köper något. Här kommer ett exempel på ett test av hundcykelkorgar. Som du kan se så har dem betygsatt produkterna efter pris, säkerthet och kvalitet. På såsätt kan du spara en massa tid.

 

  1.       Håll dig undan från plast.

Hundar drabbas mer och mer av “moderna” sjukdomar som cancer. Mycket av orsaken är att i människans moderna livsstil speglas i hundens livsstil. En enkel grej du kan göra är att ta bort plasten från hundens liv. Plast är ju som många känner till BPA-kemekalier i. Detta är kemikalier som inte hör hemma i människans kropp – så varför ska vi tillåta våra hundar få i sig dem?  Undvik plastleksaker och plastskålar. Välj rostfritt stål eller textilleksaker.

 

2 reaktioner på ”3 enkla tips till nya hundägare

  1. Riktigt bra tips och jag håller med helt och hållet! Har själv en hund som jag fick ta över på äldre dagar…att lära honom nya ”trix” var stört omöjligt. Jag gav upp och accepterade det faktum att han nu är pensionär och helt ointresserad av att lära sig nya saker!

    1. Kan man lära en gammal hund att sitta? Skämt och sido, kan tänka mig att det är lite klurigt. Tack för feedback 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *