Familj

Underskatta inte avtal i relationer

De flesta vuxna vet att man kan skriva avtal i olika situationer. Du godkänner avtal när du går in på Google eller andra webbplatser. Du godkänner avtal när du skriver på att du tagit emot paket. Och du kan skriva avtal när du ingår i relationer. Detta för att förbinda dig att godkänna saker, eller komma överens om olika villkor. Den här texten handlar om avtal i relationer.

Varför ska man skriva avtal?

Det här med att skriva avtal är ganska individuellt var man har för inställning kring det men det bästa är att anlita en jurist online för att vara säker. För vissa är det väldigt viktigt, för andra betyder det inte fullt särskilt mycket. Det finns givetvis exempel på personer som tar illa upp i en relation om den andra parten vill skriva avtal. Det kanske kan tolkas som “vadå litar du inte på mig?”. 

Så behöver det givetvis inte vara. Man kan se det lite som en försäkring. Även de finaste relationerna kan övergå till att bli en smutsig skilsmässa. Det finns exempel på folk som har fått olika sjukdomar, exempelvis demens, som har gjort att man har blivit personlighetsförändrad. Man kanske inte kommer överens om vad som ska tillfalla vem eller glömt bort vem som har köpt vad. Eller så vill man komma överens om något ska tillfalla eventuella barn. 

Anlita en expert

Känner man sig det minsta osäker så kan det vara bra att anlita en seriös jurist för att få rätt expertis, om du eller ni känner att du det finns ett behov. Man kan få hjälp med olika saker hos en jurist. Man kan exempelvis just där få hjälp att teckna samboavtal. Sedan existerar det andra slags avtal som äktenskapsförord, som gäller om man gifter sig.

Det finns ofta olika former av mallar på nätet. Dessa kanske är bra om man absolut inte har betalningsförmåga, eller av någon annan anledning absolut inte vill anlita någon jurist. Många frågar sig kanske varför man ska anlita en jurist och inte använda mallarna eller skriva ihop något eget. 

Anlitar du en kompetent och utbildad jurist, kan man vara ganska säker på att man dokumentet blir korrekt utformat och att formuleringarna håller vid exempelvis en domstolstvist. Relationer skiljer sig åt, och mallarna funkar inte för precis alla. De är baserade på generella exempel. Så för att förebygga eventuella problem av juridisk karaktär, så bör man anlita en jurist. Det är såklart smidigare än någonsin att göra detta online.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.