Karriär

Tips på bra och spännande konferensresor

Samarbete med travel2.se

Många företag bokar sina konferensresor på nätet. Det finns många fördelar med detta och bra arrangörer också. Här tipsar jag om fördelarna och var man kan vända sig. Faktum är att jag kommer med mitt arbete att få åka till Aspen på skidresa och det är något jag verkligen ser framemot.

Teambuilding

En företagsresa eller konferensresa kan användas är ett sätt att svetsa samman gruppen. Man kan tillsammans få minnesvärda upplevelser och komma närmare varandra som grupp. Roliga och givande aktiviteter, kan förbättra prestationsförmågan på arbetsplatsen. Det kan också vara en lämplig metod för att lätta upp stämningen i en konflikt arbetsgrupp. Likaså, kan det lätta på trycket efter ett tufft projekt, för att undvika sjukskrivningar eller utmattade medarbetare. Det viktiga är att upplevelsen blir något unikt, där man får till en trevlig stämning mellan deltagarna. Det får inte bli en resa som vilken som helst med en massa press och stress. Därför är det viktigt att man vänder sig till seriösa arrangörer och också som ledare genomför det hela på ett bra sätt.

Konferenser kan man ha på många platser och de kan vara sammansvetsade med många olika aktiviteter. Det kan röra sig om allt från forsränning till sightseeing och konferens på den lokala golfklubben. Många hotell, slott och herrgårdar har exempelvis konferensanläggningar också, både i Sverige och utomlands.

Var kan man vända sig för hitta bra prisvärda konferensresor? 

Det finns som sagt många bra alternativ. Ett alternativ är travel2.se som jag länkat till i början på den här artikeln. De inriktar sig på att skapa unika företagsresor, konferensresor och kick-offs. Istället för att erbjuda exakta paket, så är de lyhörda och kan skräddarsy en lösning för just ditt företag och er behov. Detta är nästan en smula unikt, då många aktörer redan har färdiga paket. Men för att göra det enkelt, har de på sin startsida bra förslag med priser också. 

Island är ett exempel, som just nu kan vara spännande. Island har ju precis fått vulkanutbrott. Vulkaner som vilat i 1000-tals år, något få har missat eftersom att det har blivit en världsnyhet. Lite billigare alternativ som också listas på startsidan är Riga och Berlin. Det är städer som populära resmål med mycket turistnäring i Europa. Det är dessutom betydligt rimligare för många grupp att resa till Riga än till någon tropisk ö, och kan ändå ge fantastiska minnen. En annan sak som är bra med just travel2.se, är att de inte har några mellanhänder och tar inga ockerpriser. Så man kan få ett skräddarsytt paket relativt billigt. 

Det finns givetvis många aktörer på marknaden, travel2.se kan vara ett bra exempel på en av dessa. Var ni vänder er och vad ni har för särskilda önskemål är förstås helt upp till er. Men man ska också vara försiktig, då det finns mindre seriösa aktörer också. Man får inte glömma bort att en lyckad konferens kan vara essentiellt för bolagets sammanhållning och lönsamhet, därför har man inte alltid råd att misslyckas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *