Bra tips

Projekt fota och framkalla egna foton för förstoring

Idag var jag ute i spåret på Djurgården och det slog mig hur fint det var med alla löv, hur många gånger jag går runt detta varv så tröttnar jag inte. Jag tog fram min telefon och knäppte kort på ett fint träd och den bilden skulle lika gärna kunna fungera som tavla. Faktum är att det är otroligt trendigt att ha posters på väggarna och jag har det en hel del jag med. Men en sak jag tänkt ta tag i är att börja träna att fotografera med min bloggkamera jag köpt. Den har så pass hög upplösning att den passar för att fota porträtt, natur, djur etc och sedan framkalla och förstora upp göra tavlor av.

SONY A5000
SONY A5000

Denna lila goding från Sony äger jag och den är inte alls dyr, runt 3500kr plus div tillbehör som mineskort, fodral man även behöver. Den fotar verkligen bra bilder och har en bra storlek på sig! Om man vill kan man ta bort linsen och byta till en annan som man gör på professionella kameror. Den har även wifi och HD kvalité.

kate moss
Kate Moss svartvitt inspo bild från Pintrest
Bruce webber kate moss
Inspo Kate Moss by Bruce Webber

Hos butiken:Bgafotobutik har tjänsten fotoprint och man kan framkalla förstoring på bilder upp till 100 X 140 cm och det är stort. Det finns olika material på papper som “bambupapper” , “fine art”, Standard glossy. Man kan bestämma vilken yta man vill ha även som, matt, semi-glossy, glossy, så man kan verkligen få det man vill ha.

Jag har länge letat efter en butik som erbjuder just framkallning på stort format och jag lägger bokmärke på denna för att kunna skapa mina egna svartvita bilder. Det ska bli roligt faktiskt, men jag behöver nog ta och lära min funktionerna lite mer på min kamera. Varför är det alltid så att man aldrig läser instruktionerna och tror sig man kan läras sig detta med tiden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *