Bra tips

Organiserad byggteknik och mätningstekniker i byggbranschen

Samarbete med Rios.se

På senare tid har jag lärt mig mer om hur byggbranschen fungerar och hur slutresultatet på ett bygge kan bli om dom som arbetar på bygget saknar rätt byggteknik och utför fackmässiga mätningar under processen.

När det är för många som är på samma ärende och ingen som har huvudansvar kan det sluta upp som för min vän, ett hem som ej går att få godkänt med besiktning och är saknar bra försäljningsvärde hennes hem har så många fel att det är tragiskt. Ni skulle se hennes väggar, dom lutar, det drar i väggar och bakfall i toaletterna, ett ord som är helt nytt för mig!

Det kända företaget som bygger hus borde valt att satsa på kvalité under deras bygge och tagit in seriösa aktörer som Rios som under byggprocessen kunde haft sina mätningstekniker på plats sett till att bygget utfördes fackmässigt. Dom ser till att alla deras tekninker alltid har alla certifikat och har all kunskap för att utföra alla uppdrag rätt. Dom hjälper till att se till att mäta så att väggarna är raka, hushörn, stom-/baslinjer, formsättning, VA, armering, håltagning, utsättning av smide och stål, höjdsättning, gjuthöjd, VVS och innerväggar m.m.

Nu vet jag inte exakt vad allt detta innebär men tanke på att min väns hus har golv som lutar, väggar som drar, väggar som skevar, mer ett hus som håller på förfaller trots att det är hel nybyggt är det något som gått riktigt fel vid bygget. Vad jag har förstått, som som med det mesta är det viktigaste grundarbetet, det är det som kräver mest tid och är ofta något som inte prioriteras på den nivån det borde. Vi får se hur utfallet blir för min vän, men jag kan säga så här att kommer jag bygga något nytt någon gång så kommer jag verkligen vilja ha det bästa.

Contemporary luxury holiday villa with swimming pool and patio furnitures.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.