Inredning

Nybyggt hus vs köpa begagnat

Är det något jag drömmer om så är det att bygga ett arkitektritat hus i närheten av Stockholms innerstad. Kanske blir de så att man köper ett hus med tillhörande tomt och bara slätar det längs med marken bygger ett nytt hus.

Att få tag på lediga tomter idag är nämligen ganska svårt och vill helt inte köpa ett renoveringsobjekt från 1960-talet. Jag älskar högt till tak, modernt och vill antingen ha ett funkis hus eller New England hus. Det är den stora fördelen med nyproduktion!

Nyproduktion vs begagnat hus?

Jag brukar ofta drömma mig bort och läsa olika husbloggar och inredningsbloggar. Att bo i ett hus med mer utrymme lär det vara betydligt mer roligt att inreda. Den härliga fördelen att välja nyproduktion är att man får allt helt nytt.

Det finns oändliga möjligheter till att välja lyxiga material som marmor, trä, spotlight i taket, walk-in closet mm. Du kan verkligen skapa ett unik personligt boende!

https://www.ballingslov.se

Jag bara älskar denna stil på kök där allt känns som block, hade jag inte fått det i mitt nya boende hade jag rivit köket.

Varför välja bygga hus med nyproduktion?

Faktum är att nyproduktion av ett hus, eller radhus ofta kan bli en väldigt fördelaktig affär för köparen. Nya hus har lägre energiförbrukning och de första 15 åren får man lägre skatt. Tänker man hållbarhet är tjocka och bra material val i nybyggda hus ofta.

Husen byggs i Moduler så byggs delarna av hus i fabrik, där det varmt och inga dåliga väder som påverkar. Bygget sker på löpande band och material spill är minimalt. Din egna tomt behöver inte blir en byggarbetsplats och det går att få ett nytt hus på endast ett par veckor.

Tex så kan man köpa och bygga hus med Modulhus.se som är en svensk husleverantör.

Viktigt att tänka när du bygger nytt

  • Något som är viktigt att tänka på innan du väljer att köpa nyproduktion, är att ta du tar dig tiden att att läsa recensioner på nätet om husleverantören.
  • Du bör även stämma av företagets ekonomi och samt se vilka som faktiskt arbetar på bygget. Det är tyvärr så att många byggföretag tror sig många gånger ha seriösa anställda, men många gånger är det så att företaget som hyr in byggarbetare via ett underleverantör och på så vis kan obehöriga konstruktörer som saknar rätt kunskap att utföra fackmässigt husbygge bygga ditt hus och du är helt ovetande om det. Det som man tror ska bli ens livs affär kan tyvärr bli ens livs största misstag. Det kan riktigt illa!

Men enligt statistik så ökar intresset för nyproduktion. Nyckelfärdigt att flytta in enligt ens preferenser där ingen annan  har bott är trots allt magisk känsla kan jag tänka mig!

Vad hade du valt?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *