Min spa tid är min terapitid

-Samarbete med freshface.se –

Nu sitter jag här bakom skärmen och gör en hårinpackning och en ansiktsmask. Jag älskar att använda ansiktsmask. Det började ganska så långt tillbaka i tiden med mina masker, det på den tiden när Hm sålde  spännande masker som blev varma när man hade dom på sig och jag fastnade.

Så fort jag har en fuldag så tar jag fram en mask och ska jag ut eller på en middag grundar jag gärna med en ansiktsmask. Egentligen kan man spara in en rejält slant genom att tillverka sina egna hemmagjorda ansiktsmasker med olika saker man har i hemmet. Det är faktiskt ganska så intressant vad man kan få ihop. Såklart har jag sett på Youtube hur man tex kan göra egen hemgjord black mask som verkligen funkar.

Jag har en hel del honung här hemma och det är väldigt bra att ha i sina hemma gjorda ansiktsmasker. Här fann jag ett bra recept  en ansiktsmask du kan göra som är perfekt för torr hud.

Avokadomask

Du behöver:
1/2 mogen avokado
1 tsk honung
1 msk olivolja

Det är bara att mala samman allt och applicera på huden, låt den sitta i cirka 10-15 minuter.

Jag fick en fråga på min andra blogg som enbart är om skönhet om vad guld gör för huden, det hade jag inget svar på men avokado gör ju mycket gott för huden. Dess fruktköttet är laddat med både vitaminerna A, B, D och E och rymmer dessutom hälsosamt fett. Det är även väldigt bra att äta, så gör en dubbelsats och ät hälften hehe.

Har du en hy mer åt det finniga, ta fram lite  havregryn som innehåller zink som har en läkande effekt, de absorberar överflödig olja och ger en lätt exfolierande effekt. Tänk på det nästa gång du ska äta lite gröt!

Har du 4-5 aspirintabletter över och honung kan du få dig en lyxmask för inga pengar, det är en perfekt mask för en glåmig hud. Det är nämligen så att dyra krämer innehåller  acetylsalicylsyra precis. Blanda tabletterna med lite vatten och honung och du ska se du får en fräsch hy. Detta har jag ännu inte testat men sugen det blev jag. Vill du veta mer exakt innehåll får du bege dig till sajten: Freshface.

Nu fanns det inte så mycket för resten av kroppen, men jag brukar använda det som ska va på ansiktet på kroppen hehe. Det är riktigt bra kan jag lova er, tex har du fått ett serum som du inte tycker är så bra för ansiktet så använd det på kroppen och då känns det lite förbjudet slösaktigt nästan. Tänk dig då smörja in kroppen med en honungsmask medan du surfar runt i mobilen. Känslan efteråt lär vara oslagbar!

Fördelen med att du tillverkar dina egna ansiktsmasker är att du vet vad du får på huden, du kan göra stora burkar och bjuda hela tjejgängen på hemma-spa.  Det är en kedja som endast säljer färska masker som håller en vecka i kyl så det går sonika att göra störa sats och spara i kylen!

Kommentera